El plenari del Consell Comarcal del Garraf reclama la igualtat efectiva entre homes i dones

Imatge del Plenari. Foto: CC Garraf

Ahir a la sessió plenària del Consell Comarcal del Garraf, tots els grups comarcals van llegir i compartir un manifest per a la reclamar la igualtat efectiva entre homes i dones, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional del les Dones, del proper 8 de març.

A través del manifest, els grups comarcals es comprometen a treballar per una societat més justa, igualitària i feminista, i a contribuir en el desenvolupament de polítiques de gènere i d’igualtat d’oportunitats. Igualment, el ple comarcal manifesta que s’ha de continuar la lluita contra les violències vers les dones, les discriminacions i bretxes de caire laboral i salarial, i la precarietat.

Mitjançant aquesta declaració, el ple comarcal insta a visibilitzar i promoure el protagonisme de les dones i a lluitar per a aconseguir la seva plena participació. En aquest sentit, els grups comarcals declaren la necessitat de mantenir les energies i recursos dels serveis i programes municipals i comarcals d’atenció a les dones, i demanen que aquestes accions formin part de les prioritats de les administracions locals.

Durant el ple també es va donar compte de les propostes d’adjudicació del contracte de subministrament i col·locació de senyalització d’interès turístic de la Ruta del Patrimoni del Garraf a l’empresa Geosilva i d’adjudicació del servei de museïtzació i subministrament d’elements museogràfics del Castell de Sant Pere de Ribes a l’empresa Croquis. Aquestes actuacions estan incloses en el projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”, que compta amb cofinançament del fons FEDER.

Finalment, es va aprovar la moció d’ERC per declarar la comarca del Garraf lliure de racisme. Una moció a través de la qual el Consell Comarcal del Garraf es compromet, d’acord amb els ajuntaments, a col·laborar amb la Generalitat de Catalunya i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència per garantir una acollida digna i integradora a les persones joves migrades. Així mateix, l’ens comarcal acorda combatre els rumors falsos sobre seguretat, que criminalitzen a les persones migrades. (Vots a favor de PSC, Junts per Catalunya, ERC, CUP, Construïm, En Comú Guanyem, Som VNG i abstenció de Ciutadans).

Tot seguit, es va aprovar la moció del grup d’En Comú Guanyem per garantir el compliment dels acords plenaris de mesures per a la crisi del sector del vi i cava. A través d’aquesta moció s’acorda enviar a la Conselleria d’Agricultura la petició explícita de convocar als representants del món local i comarcal, així com de les organitzacions sindicals a la propera reunió per debatre sobre el preu del raïm i el futur del model de la vinya al Penedès. (Vots a favor de PSC, Junts per Catalunya, Ciutadans, CUP, Construïm, En Comú Guanyem, Som VNG i abstenció d’ERC).

Igualment, es va aprovar la moció del grup comarcal de Junts per Catalunya i PSC per un Garraf inclusiu. S’acorda a través d’aquesta moció reclamar al Departament d’Ensenyament que faci públiques les dades d’infants amb necessitats educatives especials i que doti els centres educatius de recursos humans especialitzats a les aules i als menjadors, per tal de garantir l’accés a l’educació de qualitat. (Vots a favor de tots els grups comarcals).

També es va aprovar la moció de Junts per Catalunya per demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Fomento el suport necessari per a la construcció d’un baixador d’alta velocitat al Penedès, així com el desenvolupament d’una estació intermodal. (Vots a favor de PSC, Junts per Catalunya, ERC i Ciutadans. Vots en contra de la CUP i abstenció de Construïm, En Comú Guanyem i Som VNG).

Finalment, es va aprovar la moció dels grups comarcals de Junts per Catalunya i ERC de rebuig a les resolucions de la Junta Electoral Central respecte el M.H president de la Generalitat, Quim Torra, i l’eurodiputat Oriol Junqueras. A través de la moció es rebutgen les dues resolucions, perquè la primera vulnera tant l’Estatut d’Autonomia de Catalunya com el Reglament del Parlament de Catalunya i la segona nega nega la condició d’eurodiputat a Oriol Junqueras. També s’acorda donar suport a les propostes de resolució aprovades pel Parlament de Catalunya, així com a les actuacions que des del Govern de la Generalitat i des del Parlament de Catalunya es prenguin per defensar tant els drets del President com dels eurodiputats que són a la presó o a l’exili. La moció també insta l’Estat espanyol a trobar una solució política al procés que viu el nostre país i a reclamar la posada en llibertat dels presos i preses polítics, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l’exercici i defensa dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. (Vots a favor de Junts per Catalunya, ERC, CUP, Construïm, En Comú Guanyem i Som VNG. Vots en contra de PSC i Ciutadans).

Comunicació

Plaça Beatriu de Claramunt, 5-8

Vilanova i la Geltrú. 08800

Telèfon: 93 810 04 00

Mòbil: 645 788 591

www.ccgarraf.cat

2 archivos adjuntos