El ple del Consell Comarcal del Garraf aprova la “Moció de resposta a la sentència”

A través de la moció es demana l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i es defensa del dret d’autodeterminació

Imatge del Ple del Consell Comarcal del Garraf. Cedida

El Consell Comarcal del Garraf ha celebrat un ple urgent i extraordinari en què el grups comarcals Esquerra Republicana ERC-AM, Junts per Catalunya – Junts, CUP AMUNT, Construïm i SOM VNG han presentat una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem, i per demanar l’Amnistia a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d’autodeterminació.

La moció ha estat aprovada amb vots a favor d’Esquerra Republicana ERC-AM, Junts per Catalunya – Junts, CUP AMUNT, Construïm i SOM VNG; vots en contra del PSC i l’abstenció d’En Comú Guanyem. El grup comarcal de Ciutadans no ha assistit a la sessió plenària.

A través de la moció s’ha acordat “manifestar el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, “constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya”.

Així mateix, s’ha acordat “reclamar la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data”.

De la mateixa manera, s’ha acordat “mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat espanyol, i reivindicar-lo com a dret en virtut del qual resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica”.

D’altra banda, s’ha acordat “reafirmar el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català, així com condemnar tots els intents de criminalització del moviment independentista que les seves diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir”.

També s’ha acordat “exigir al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes, així com les decisions i acords que se’n derivin, com a màxima expressió de la sobirania popular”.

Igualment, s’ha acordat “el compromís de treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya, del Govern de la Generalitat de Catalunya i la convocatòria a participar, com a representants legítims de la ciutadania, en una assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat”.

Amb l’aprovació de la moció també s’ha acordat “mostrar l’adhesió de Consell Comarcal del Garraf a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell nacional com internacional, i convidar la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats. Així com el compromís a participar en l’acte convocat pel President de la Generalitat el dia 26 d’octubre al Palau de la Generalitat”.

A més, s’ha acordat “expressar la més ferma voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de la comarca del Garraf, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret”.

Finalment, s’ha acordat “fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals que estem vivint com a ciutadania i com a país als municipis agermanats, fer arribar aquest acord a la Presidència del Parlament de Catalunya, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Congrés de Diputats, a la Presidència del Govern de l’estat, a la Presidència del Parlament Europeu, a l’Associació Catalana de Municipis i a l’Associació de Municipis per la Independència, i donar conèixer el contingut d’aquesta moció a la ciutadania del municipi pels mitjans que es creguin oportuns”.