El ple del Consell Comarcal del Garraf aprova el projecte de rehabilitació dels Jardins de Can Travé a Cubelles

Al ple ordinari del Consell Comarcal del Garraf també es van ratificar els decrets d’atorgament dels ajuts de menjador escolar per a aquest curs 2018-2019, per un import total de 1.197.263,4 €

El Ple del Consell Comarcal del Garraf, celebrat dijous passat a la Masia d’en Cabanyes, va aprovar inicialment la rehabilitació de la instal·lació de la il·luminació i el nou sistema de rec dels jardins de la finca “Can Travé”, de propietat de l’Ajuntament de Cubelles, el marc del projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”.

Es tracta d’uns jardins clàssico‐romàntics, de mes d’11.400 m2 amb una gran riquesa natural d’arbrat que inclou un hort de cítrics, una gran pineda i una col∙lecció d’arbres exòtics. El conjunt està format a la vegada per diferents elements arquitectònics, que obeeixen a un discurs que es pot descobrir passejant pels diferents camins que el jardí ofereix. L’acord serà publicat al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB), al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i en un diari d’àmbit comarcal, per a la corresponent exposició pública, prèvia a l’aprovació definitiva.

Durant el ple també es van aprovar les sol·licituds de subvenció a la Diputació de Barcelona pels projectes: “Garraf: camins, patrimoni i natura”, per un import de 585.591,88 € i, “Envelliment actiu i saludable i dependència”, per un import de 379.638,03 €. Aquests ajuts corresponen a la línia de subvencions als ens locals seleccionats pel Programa Operatiu FEDER 2014-2020, en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019.

A la sessió plenària també es van ratificar els decrets relatius als ajuts de menjador escolar atorgats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a aquest curs 2018-2019, per un import total de 1.197.263,4 €.

D’altra banda, durant el ple es va donar compte de les sol·licituds de subvencions demanades al Servei Públic d’Ocupació pel desenvolupament dels programes: “30 Plus” (per a persones desocupades de 30 i més anys, dels municipis de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sitges i Sant Pere de Ribes), “Ubicat” (acompanyament a la inserció laboral per a 120 persones en situació d’atur, dels municipis de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges) i ”Treball i Formació” (per a 10 persones, no perceptores de prestacions, destinatàries de Renda Garantida de Ciutadania i/o dones en situació d’atur, residents a Canyelles, Cubelles i Olivella).

De la mateixa manera, a la sessió plenària es va donar compte de la sol·licitud de subvencions del Consell Comarcal del Garraf al Servei Públic d’Ocupació pel desenvolupament dels programes d’ocupació “Joves en pràctiques” (per quatre persones beneficiàries de Garantia Juvenil) i “Enfeina’t (per contribuir a la inserció laboral de quatre persones en situació de desocupació de llarga durada).

Finalment, al ple es va aprovar amb vots favorables de PDCAT, ERC, CUP, i SOM VNG, en contra del PP, PSC i la consellera no adscrita Carmen Reina, i abstencions d’ICV, una moció per reivindicar l’1 d’octubre i per exigir l’alliberament dels presos polítics Jordi Cuixart i Jordi Sánchez.

A través de la moció s’acorda reivindicar el referèndum de l’1 d’octubre i agrair a totes aquelles persones que el van fer possible, exigir a l’estat espanyol l’immediat alliberament del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart i de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, així com tota la resta de presos polítics i el retorn dels exiliats, com a exigència inapel·lable per qualsevol procés de negociació per la resolució democràtica del conflicte que viu Catalunya.