El govern de Sitges suspèn tota l’activitat institucional fins divendres

L'Ajuntament ha enviat un comunicat on manifesta el seu posicionament contrari a la sentència del Suprem pel judici de l'1-O

Imatge de l'Ajuntament de Sitges. Cedida

Arran de la sentència emesa pel Tribunal Suprem, el Govern Municipal de Sitges exposa el següent:

  1. Manifestem el nostre malestarper la sentència condemnatòria dels representants polítics que es troben a la presó arran dels fets de l’1 d’octubre. Creiem que les persones condemnades van complir amb el mandat democràtic sorgit d’unes urnes.
  1. Considerem que les persones jutjades van exercir drets fonamentals reconeguts a la Declaració Universal dels Drets Humans (i per la pròpia Constitució espanyola).
  1. Atesa la situació d’excepcionalitat, el Govern Municipal reivindica la defensa pacífica dels drets individuals i col·lectius,la llibertat,la democràcia i les institucions catalanes.
  1. Per aquests motius, el Govern Municipal suspèn tota l’activitat institucional prevista a Sitges des d’aquest dilluns i fins divendres. L’únic acte que es mantindrà és l’homenatge a Lluís Companys i Jover, president de la Generalitat de Catalunya durant la Segona República i l’únic president europeu elegit democràticament que va ser afusellat pel franquisme.
  1. En base a l’article 114 del ROM, el Govern Municipal ajorna també la sessió plenària que havia de tenir lloc aquest dimecres 16 d’octubre a les 16 hores. El ple passarà a celebrar-se el 19 d’octubre a les 8 hores del matí.
  1. L’Alcaldessa s’acull a la proposta de Junts per Sitges efectuada en el si de la Junta de Portaveus i convoca un Ple Extraordinari i Urgent el proper dijous 17 d’octubre a les 8 del matí com a mostra de rebuig a la sentència.
  1. El Govern garanteix el funcionament dels serveis públics essencials.
  1. Finalment, el Govern fa una crida a restablir els drets i les llibertats a Catalunya, en benefici de tota la ciutadania.