El Garraf és territori d’alcaldesses

Olga Arnau, Abigail Garrido, Aurora Carbonell, Rosa Fonoll, Rosa Huguet i Marta Verdejo presideixen els consistoris de les localitats de la comarca

Imatge d'Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes. Cedida

Els Ajuntaments dels municipis del Garraf constituïen durant la jornada del passat dissabte 15 de juny els seus corporatius. Com a novetat, el cent per cent dels consistoris comarcals quedavaen encapçalats per dones, un fet fins aleshores mai vist a la comarca.

Olga Arnau (ERC) per Vilanova i la Geltrú, Abigail Garrido (PSC) per Sant Pere de Ribes, Aurora Carbonell (ERC) per Sitges, Rosa Fonoll (UC) per Cubelles, Rosa Huguet (JxCat) per Canyelles, i Marta Verdejo (PSC) per Olivella, quedaven proclamades com a alcaldesses per aquest mandat 2019-2023. Tant Garrido com Fonoll, Huguet i Verdejo revaliden els seus títols de presidentes dels corporatius, mentre que Arnau i Carbonell s’estrenen com a batllesses, ambdues caps de llista de les candidatures d’ERC als seus municipis.

Durant el darrer mandat, les dones ocupaven quasi el 80% de les alcaldies de la comarca, sent Miquel Forns, exalcalde de Sitges (2011-2019), l’únic batlle del Garraf. En aquest sentit,  és Aurora Carbonell qui pren el relleu a Forns. Així mateix, Olga Arnau relleva en el càrrec a Neus Lloveras, després de vuit anys al capdavant de l’alcaldia del consistori vilanoví.

A hores d’ara, caldrà esperar fins a meitats de juliol per saber com queda constituït el Consell Comarcal.  En aquest organisme format per trenta-tres consellers comarcals, els socialistes són la formació més votada amb onze representants, lluny, però, de la majoria absoluta situada en disset.