El Garraf és territori d’alcaldesses

Olga Arnau, Abigail Garrido, Aurora Carbonell, Rosa Fonoll, Rosa Huguet i Marta Verdejo presideixen els consistoris de les localitats de la comarca

0
280
Imatge d'Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes. Cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

Els Ajuntaments dels municipis del Garraf constituïen durant la jornada del passat dissabte 15 de juny els seus corporatius. Com a novetat, el cent per cent dels consistoris comarcals quedavaen encapçalats per dones, un fet fins aleshores mai vist a la comarca.

Olga Arnau (ERC) per Vilanova i la Geltrú, Abigail Garrido (PSC) per Sant Pere de Ribes, Aurora Carbonell (ERC) per Sitges, Rosa Fonoll (UC) per Cubelles, Rosa Huguet (JxCat) per Canyelles, i Marta Verdejo (PSC) per Olivella, quedaven proclamades com a alcaldesses per aquest mandat 2019-2023. Tant Garrido com Fonoll, Huguet i Verdejo revaliden els seus títols de presidentes dels corporatius, mentre que Arnau i Carbonell s’estrenen com a batllesses, ambdues caps de llista de les candidatures d’ERC als seus municipis.

Durant el darrer mandat, les dones ocupaven quasi el 80% de les alcaldies de la comarca, sent Miquel Forns, exalcalde de Sitges (2011-2019), l’únic batlle del Garraf. En aquest sentit,  és Aurora Carbonell qui pren el relleu a Forns. Així mateix, Olga Arnau relleva en el càrrec a Neus Lloveras, després de vuit anys al capdavant de l’alcaldia del consistori vilanoví.

A hores d’ara, caldrà esperar fins a meitats de juliol per saber com queda constituït el Consell Comarcal.  En aquest organisme format per trenta-tres consellers comarcals, els socialistes són la formació més votada amb onze representants, lluny, però, de la majoria absoluta situada en disset.

FER UN COMENTARI