Els drets de les dones, protagonistes al Ple de Vilanova i la Geltrú

Adhesió al manifest del Dia Internacional de les Dones i aprovació de 3 mocions reclamant l'equiparació salarial i el suport a la vaga

El Ple municipal va aprovar varis punts en relació als drets de les dones. La sessió ordinària del mes de març es va adherir al manifest institucional del Dia Internacional de les Dones, i va aprovar tres mocions, presentades per diferents formacions polítiques, reclamant el suport a la vaga i l’equiparació salarial.

L’adhesió al manifest va comptar amb la lectura compartida per una representant de cadascuna de les formacions polítiques municipals.

La moció per a l’equiparació salarial entre dones i homes, presentada conjuntament per Ariadna Llorens i David Montes, regidors no adscrits, i els grups municipals de CiU, PSC i ERC, va comptar amb una intervenció oral per part del públic que va fer la representant de CC OO, Lourdes Sindreu. El text va ser aprovat amb els vots a favor de tots els regidors i regidores excepte el PP, que va votar en contra, i Ciutadans, que es va abstenir.

Les dues mocions en suport a la vaga feminista, una presentada per la CUP i l’altra per som VNG, es van fusionar en un sol text que va ser aprovat amb el vot en contra del PP i l’abstenció del govern, Ciutadans i la regidora no adscrita Carmen Reina.

La tercera moció, presentada per ERC, parlava sobre la commemoració del Dia Internacional de les Dones i va comptar amb els vots a favor de tots els grups, regidors i regidores excepte del PP, que va votar en contra i Ciutadans i la regidora no adscrita Carmen Reina que es va abstenir.