La CUP de Vilanova aposta per un pacte amb ERC, Som VNG i PDeCAT si Lloveras els cedeix l’alcaldia

Els cupaires remarquen que estan disposats a signar un acord amb el Partit Demòcrata degut a “l’excepcionalitat” de la fractura a l’Ajuntament, sempre que la CUP es faci amb l'alcaldia.

0
610
La CUP de Vilanova i la Geltrú recull l’oferiment del PDeCAT per crear un govern quadripartit junt amb Esquerra i Som VNG però adverteix que Neus Lloveras els hauria de cedir l’alcaldia “per respecte a les noves majories”. És una de les principals conclusions de l’Assemblea Oberta que els cupaires han celebrat aquest passat divendres 20 d’abril, on han reunit una quarantena de seguidors del partit. Els assistents a la reunió han aplaudit el trencament del pacte entre el PDeCAT i el PSC i han acceptat formar un govern de concentració “perquè s’està davant una situació excepcional”. “Difícilment la CUP pactaria amb el PDeCAT si no estiguéssim a un any d’acabar la legislatura i amb un escenari com l’actual, amb un govern de només quatre regidors”, apunten els cupaires. Ara els cinc regidors de la CUP continuaran les negociacions amb la resta de partits seguint les directrius que ha acordat l’assemblea.
Un cop coneguda la situació de la CUP i Som VNG, les mirades es dirigeixen a Esquerra, que aquest proper dimarts es reunirà la seva assemblea local per marcar quina posició adopten els seus quatre regidors durant les negociacions. A partir d’aquí, s’espera que continuïn les reunions conjuntes entre les diferents formacions per exposar posicionaments i veure com es podria materialitzar un acord.

FER UN COMENTARI