“Ciutat d’Oportunitats” , segona sessió dels Espais de Participació d’ ERC Vng

Olga Arnau va ser l'encarregada de conduir la xerrada dividida en quatre grans blocs: sector primari, empresa i indústria, comerç i consum, turisme i projecció de ciutat

Imatge de l'acte celebrat al Pòsit de Pescadors. Foto: ERC VNG

La secció local d’ERC a Vilanova i la Geltrú va continuar el passat dijous amb els espais de participació “Parlem de Vilanova i la Geltrú amb #GentComTu”. En la seva segona sessió, celebrada al Pòsit de Pescadors, els republicans van voler parlar de Vilanova i la Geltrú com a ciutat d’oportunitats.

Olga Arnau, candidata d’ERC a l’alcaldia de Vilanova i la Geltrú, va conduir la xerrada, que estava dividida enquatre grans blocs: sector primari, empresa i indústria, comerç i consum, turisme i projecció de ciutat.

La primera intervenció la va fer Jaume Carnicer, patró major de la Confraria de Pescadors, qui va recordar que “el sector pesquer vilanoví ocupa 200 pescadors, i cada un d’ells genera indirectament 4 o 5 llocs de treball de caràcter familiar més”. També va parlar en el marc d’aquest primer bloc l’horticultor ecològic Ricard Huguet. Crític amb l’administració, Huguet va posar accent en “la necessitat d’infraestructures de rec municipals” i “una distribució del producte propera”.

L’empresària i ex-membre de la Federació d’Empresaris del Gran Penedès Conxi Martínez va parlar d’innovació i polígons. Per ella, és vital “crear pols d’atracció per a indústries del sector de la innovació”, i sense perdre de vista“la importància de promocionar les àrees de polígons industrials”.

L’èmfasi més ideològica la va posarCarles Soriano, president de la sectorial de Comerç, Turisme i Consum d’Esquerra Republicana. L’exregidor d’ERC a Sant Feliu de Llobregat va explicar quins són els models econòmics urbans que hem de defensar per construir municipis republicans.

L’últim a intervenir va ser Carlos Díaz, empresari del sector hoteler i expresident de l’Estació Nàutica. Díaz va ressaltar “la importància de les associacions d’empreses i la col·laboració publico-privada”. Per aconseguir-ho, apuntava, “cal que administració i empresa remin junts en la mateixa direcció”.

Com ja havia passat en el primer dels espais organitzats per ERCvng, les intervencions dels ponents van ser enriquides per uns assistents molt actius. Entre altres, hi destacava la presència d’empresaris de diferents sectors com la pesca o la jardineria, emprenedors, comerciants locals, membres de l’Estació Nàutica o membres directius d’equipaments municipals i universitaris.

Al final de l’acte Olga Arnau anunciava un canvi de dia per la tercera sessió dels espais de participació, en motiu de la convocatòria de vaga general. Així doncs “Ciutat Viva i Activa” se celebrarà dimarts 19 de febrer, a les 19:30h, al Centre Cívic de Sant Joan.