Capgirem Vilanova i la Geltrú-CUP revalida l’opció del tripartit amb ERC i SOM VNG per a l’alcaldia de VNG

Els cupaires asseguren que JxCat Vilanova i la Geltrú es veu obligat a facilitar un govern republicà i independentista per motius de país

0
514
Imatge de Marta Jofra i Enric Garriga. Foto: Jordi Nieto

La formació Capgirem Vilanova i la Geltrú-CUP ha valorat en roda de premsa els resultats obtinguts en les eleccions municipals del passat 26 de maig, a més de l’escenari de pactes que han deixat aquests comicis. La candidatura encapçalada per Marta Jofra i Enric Garriga ha estat una de les perjudicades d’aquesta darrera convocatòria electoral i ha vist disminuir dos regidors la seva representació al consistori vilanoví que ha passat de cinc a tres representants.

El coalcaldable, Enric Garriga, ha assegurat que amb l’objectiu de superar la paràlisi que viu la ciutat, no facilitaran un govern de Junts per Catalunya, així com tampoc un govern socialista, tot i ser la força més votada. Els cupaires revaliden l’opció del tripartit liderat per ERC i integrat per SOM VNG i la seva candidatura, com a la forma de govern més viable per superar aquest estancament local. “És una opció de govern transformadora, d’esquerres i independentista”, ha afirmat el portaveu.

En aquest sentit, Garriga ha destacat que ambdues decisions són el resultat de l’assemblea celebrada el passat dilluns, al centre Cívic de Sant Joan, on també es va designar un equip de negociació per defensar aquest tripartit de govern.

Els cupaires es mostren convençuts que Junts Per Catalunya facilitarà la investidura d’una alcaldia republicana i independentista, i remarquen que és la seva obligació per motius de país en defensa dels valors de l’1 d’octubre.  Des de la CUP apel·len al compromís pres per la candidata de JxCat, Blanca Albà, a facilitar la investidura de l’alcaldessa independentista més votada. No obstant descartar l’hipotèsi de facilitar la investidura d’un govern on hi sigui present JxCAt,  la CUP no exclou la possibilitat de mantenir col·laboracions en moments puntuals.

Marta Jofra ha assenyalat que s’està treballant en l’elaboració d’una proposta amb els principals projectes prioritaris que volen tirar endavant i que es farà pública abans de dissabte. Així mateix, Jofra s’ha adreçat a ERC demanant que defineixi què vol dir formar un govern republicà, “cal que deixin clar si estan disposats a continuar amb un govern amb JxCat o si aposten per un govern progressista amb el tripartit d’esquerres” ha afegit.

Finalment, la candidata a l’alcaldia de Capgirem Vilanova i la Geltrú-CUP ha admès haver-se reunit ja amb SOM VNG i ERC, a qui considera com els seus socis prioritaris, tot i que ha anunciat que durant la propera setmana i amb la proposta ja sobre la taula dels principals punts forts a treballar, es reunirà amb JxCat i PSC.

FER UN COMENTARI