Canyelles congela les principals taxes i ordenances fiscals i incrementa els ajuts i bonificacions

El servei de teleassistència, totalment gratuït

L’Ajuntament de Canyelles ha congelat les principals taxes i ordenances fiscals per al 2018 i ha incrementat els ajuts i bonificacions que s’ofereixen als ciutadans. Ha derogat, en aquest sentit, l’ordenança municipal que regulava el cost del servei de teleassistència domiciliària, que és gratuïta per a tots els usuaris. I també s’ha fet una correcció en l’ordenança sobre l’Escola Bressol per oferir, també sense cost, el servei Espai de Joc.

La proposta de l’equip de govern municipal, que s’ha aprovat inicialment en sessió plenària extraordinària aquest dijous 19 d’octubre, respon a la voluntat de no incrementar la pressió fiscal i d’oferir importants bonificacions als ciutadans, ha assegurat l’alcaldessa Rosa Huguet.  No hi ha increment de taxes, el que sí que hi ha és una bonificació importantíssima per a les persones que necessiten el servei de teleassistència, que és gratuït, i que es tramita des de Serveis Socials. L’Ajuntament es fa càrrec del cost per a les persones que necessiten el dispositiu.

Amb aquest objectiu es mantenen sense canvis les principals taxes i ordenances fiscals, i s’introdueixen algunes modificacions en unes altres, com l’adequació a la realitat del municipi de la gradació de la taxa d’escombraries per als establiments comercials de venda d’alimentació. Fins ara no teníem cap gran superfície i per això ara el que s’ha fet és una regularització de l’ordenança, per diferenciar els petits comerços de les grans superfícies, explica l’alcaldessa.

I una altra modificació en l’àmbit de medi ambient, és la introducció d’una taxa de 45 euros per a la gestió de residus dels solars sense edificar generadors de restes vegetals i brutícia. Continuem amb la nostra línia de protecció i preservació del medi ambient, seguint el Pla de Seguretat, juntament la comarca del Garraf. Són uns diners, però, que es destinaran, en part, a sufragar els treballs forestals de l’Ajuntament en el camp de la prevenció d’incendis.

La modificació d’ordenances i taxes fiscals per al 2018 s’ha aprovat, de manera inicial, només amb el suport de l’equip de govern (PDeCAT), ja que els grups a l’oposició (ERC i PSC) hi ha votat en contra. Des d’ERC, s’ha argumentat aquest vot negatiu pel desconeixement la part tècnica que avala aquesta proposta i perquè no compartim moltes de les coses que hi ha en aquest document, apuntava la seva regidora i portaveu Montse Martínez.