Aurora Carbonell, primera alcaldessa de Sitges

La cap de llista d’Esquerra Republicana és converteix en la primera dona que ocuparà el càrrec d’alcaldessa. Els regidors d’ERC, Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges conformen el nou govern municipal per al mandat 2019-2023. El Ple d’Investidura, celebrat aquest dissabte, ha constituït el nou consistori format per 21 regidors i regidores representants de 9 grups municipals

0
223
Imatge d'Aurora Carbonell al ple d'investidura. Cedida

Aurora Carbonell ha pres possessió del càrrec després d’haver rebut de mans de José Maria Martínez, president de la Mesa d’Edat, la medalla i la vara com a insígnia que representa la màxima autoritat de la vila.

L’alcaldessa Aurora Carbonell ha assegurat que “és un gran honor i un orgull ser nomenada la primera alcaldessa de Sitges. Una responsabilitat que afronto amb fortalesa i que no només ha de ser un orgull per a totes les dones sinó que també un mirall per les futures generacions que han de sentir-se fortes i empoderades. Ara és el moment de les dones i aquest consistori n’és un exemple amb 9 dones de 21. Però hem de continuar”.

Abans de ser investida alcadessa, s’ha constituït la Mesa d’Edat, presidida per Jose Mª Martínez, el regidor de més edat, i Júlia Vigó, com a regidora més jove. Els càrrecs electes, sortits de les Eleccions Municipals del passat 26 de maig, han pres possessió del seus càrrecs com a regidors i regidores de l’Ajuntament de Sitges en una sessió institucional mitjançant la fórmula que permet jurar o prometre la constitució i l’estatut.

Els 21 càrrecs electes han rebut la medalla protocol·lària i després 6 dels caps de llista han presentat les seves candidatures per optar a ser escollit alcalde. Després de les votacions, cap candidat ha obtingut la majoria absoluta i automàticament ha quedat proclamada Aurora Carbonell, com a cap de llista del partit més votat a les eleccions municipals.

L’alcaldessa Aurora Carbonell ha posat de manifest que s’inicia una nova etapa amb grans reptes de futur que van “des de l’habitatge, les polítiques socials, el desenvolupament de nous equipaments, la sostenibilitat i la cura del medi ambient o la participació ciutadana”. Unes polítiques que estaran liderades pel nou govern format per ERC, Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges. Segons Carbonell, el nou govern “vol posar Sitges al centre de tot, amb una mirada social, ecologista i feminista i on ens comprometem a treballar amb la màxima transparència i a fer partícip a la ciutadania amb la presa de decisions”.

Durant el transcurs de l’acte, diferents regidors i regidores han tingut un record pels presos polítics i els exiliats. L’acte de constitució del nou Ajuntament ha finalitzat amb l’himne d’Els Segadors.

FER UN COMENTARI