Aclariment sobre l’Espai Jove

Davant d'algunes manifestacions produïdes durant el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, respecte al projecte de l'Espai Jove, des del govern municipal fan els següents aclariments:

Imatge de l'avantprojecte de l'Espai Jove. Foto: Aj. VNG

Entenem que l’Espai Jove és un equipament necessari per a la ciutat i llargament reivindicat. Des dels seus inicis l’any 2008 i, en especial els últims mesos, des de l’Ajuntament s’ha treballat conjuntament amb les entitats. Valorem molt positivament aquesta feina que ens ha permès definir el projecte i actualitzar-lo per donar resposta a les necessitats actuals de la ciutat i del conjunt de la ciutadania.
Cal tenir en compte que la legislació actual i l’elevat endeutament de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú no ens permeten hipotecar-nos, ni demanar préstecs ni, en conseqüència, augmentar el deute per realitzar aquest projecte. Avui la manera viable per fer possible aquest equipament és mitjançant una licitació per obra i manteniment.
Per tal que aquesta licitació no quedi deserta resulta necessari incrementar el valor econòmic de la inversió. És per aquest motiu que el govern està treballant en una licitació conjunta que inclogui dos equipaments: l’Espai Jove i la Prefectura de la Policia Local. Volem deixar clar, que la licitació conjunta no condiciona un projecte amb l’altre perquè són projectes totalment diferents i independents.
Si bé és cert que durant la primera setmana de febrer es va plantejar la possibilitat que una part de l’explotació de l’Espai Jove fos gestionada per un particular, amb l’objectiu d’abaratir el cost total de l’equipament, la setmana següent es va descartar aquesta idea, ja que anava en contra del mateix projecte de l’Espai Jove, que s’havia concebut de manera conjunta amb les entitats.
Fruit de la voluntat del govern de trobar solucions, durant aquestes setmanes hem seguit treballant per poder fer realitat el projecte i fer-ho amb una gestió municipal del 100%. De fet, en la proposta de pressupost municipal es contempla destinar els guany de la venda d’uns terrenys municipals a la realització de l’Espai Jove. Una mesura que permetrà reduir l’import total i poder-lo assumir com a Ajuntament.
Des del govern municipal seguirem defensant el projecte de l’Espai Jove com a model d’equipament juvenil, social, cívic i cultural. Ens mantenim ferms en la nostra voluntat de treballar de manera conjunta, com fins ara, amb les entitats, perquè aquesta és la nostra manera d’entendre la política. I tal com no hem deixat de fer en tot aquest temps, continuarem treballant i esmerçant esforços per fer realitat l’Espai Jove a Vilanova i la Geltrú.

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, 7 de març de 2019