Abigail Garrido reelegida alcaldessa de Sant Pere de Ribes

Garrido governarà amb 12 regidors després d’haver aconseguit la majoria absoluta a les passades eleccions municipals

0
315
Imatge dels regidors i regidores de Sant Pere de Ribes. Cedida

La candidata del PSC, Abigail Garrido Tinta, ha estat investida alcaldessa de Sant Pere de Ribes amb 12 vots en el ple de constitució del nou ajuntament celebrat dissabte 15 de juny al vespre a la sala de plens de la Casa de la Vila de Ribes. Durant aquest mandat 2019-2023, l’alcaldessa, que repeteix en el càrrec, governarà en majoria absoluta després de la victòria socialista a les passades eleccions del 26 de maig obtenint un total de 12 regidors i regidores. La resta de partits del Consistori -Construïm (5 regidors/es), ERC (2), Fem Poble (1) i Ciutadans (1)- van optar per mantenir les seves candidatures i votar als seus propis caps de llista.

El saló de plens es va omplir de gom a gom per presenciar l’acte d’investidura i de presa de possessió dels representants municipals, i es va habilitar la sala d’actes Josep-Lluís Palacios i el vestíbul de l’Ajuntament per seguir la retransmissió en directe. En total hi van assistir unes 160 persones.

L’acte va començar prop de les 19 h amb la constitució de la mesa d’edat, formada pels regidors de major i menor edat nomenats pel Secretari. A continuació els 21 regidors i regidores van presentar les seves credencials i van prendre possessió dels càrrecs. Després de la presentació de candidatures, es va procedir a la votació i al recompte de vots, essent la candidata Abigail Garrido nomenada novament alcaldessa.

Durant el seu discurs d’investidura, Abigail Garrido va reconèixer que “es van trobar un municipi gairebé aturat i hem pogut donar un impuls important al carrer, a les places, als equipament i als programes de suport i ajuda, i sobretot a les persones a les quals més fort va picar la crisi de la qual encara patim moltes conseqüències”. Garrido va agrair “a tots els partits que han fet aportacions i han permet que els quatre anys de minoria donessin fruits per millorar el nostre poble” i va afirmar que “les portes de l’alcaldia i les regidories estaran sempre obertes per dialogar i oferir-vos que participeu en els assumptes públics perquè la vostra opinió sigui escoltada i pressa en compte a alhora de prendre decisions”.

L’alcaldessa també va esmentar les principals línies polítiques d’actuació i, en aquest sentit, va destacar que “en primer lloc s’han d’impulsar quantes polítiques i accions siguin necessàries per fomentar l’economia i l’ocupació local; en segon lloc, hem de ser capaços d’impulsar projectes i accions que augmentin la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans i ciutadanes del nostre municipi i la igualtat real i efectiva quan parlem d eles dones; i, en tercer lloc, hem d’establir noves maneres de relacionar-nos amb la ciutadania, noves maneres d’exercir la democràcia, la transparència i la participació dels ciutadans i dels col·lectius que formen la nostra rica i diversa xarxa cívica local”. Finalment, va afegir un quart punt: “treballar decididament per la sostenibilitat del nostre habitat on ens trobareu decidits per fer un canvi de paradigma i realitzant accions a nivell local per impactar a nivell global”.

En el torn d’intervencions de la resta de caps de llista dels partits que formen part del plenari, des de les files de Construïm, Esther Rodríguez, va afirmar que “volem trobar complicitat i consensos en aquelles propostes que aportin un benefici i un major benestar per a tots els veïns i veïnes, però també volem defensar i lluitar per totes aquelles altres on sabem que no trobarem consensos i que per això no deixarem de treballar-les”. Rodríguez també va destacar que “cal afrontar amb urgència la mirada feminista i amb perspectiva de gènere”.

Al seu torn de paraula, Francesc Xavier Pascual d’ERC, va reconèixer i felicitar la victòria del grup socialista però va advertir que “vigilarà de prop i fiscalitzarà des de l’oposició les promeses electorals del govern, que són moltes, i haurà de veure si se compleixen” i va remarcar que treballaran per la “consciència ecològica que ens ha de preocupar a tots sí o sí independentment de la política perquè és el bé comú”.

La intervenció del portaveu de Fem Poble, Alejandro Conde, va posar de manifest que “el nou govern ja no té excuses perquè si té la majoria, els recursos econòmics i l’experiència ha de poder donar resposta als compromisos i propostes polítiques que ha promet durant la campanya electora”.

El representant de Ciutadans, Óscar León va assegurar que “si les propostes de qualsevol força política es plantegen dins de l’àmbit de la millora municipal i respectant la legalitat tindran el seu suport, però també faran una oposició ferma a les propostes que no consideri adients per la gestió del nostre municipi”, i ha desitjat que “la majoria absoluta no impedeixi que es valorin amb interès qualsevol proposta de l’oposició”.

FER UN COMENTARI