Primer fracàs del nou govern municipal de Vilanova i la Geltrú

El cartipàs es va aprovar per l’abstenció del PSC, el grup al que ERC ha volgut arraconar i amb qui han decidit no dialogar en aspectes de ciutat, perquè no contribuirem a fer una política destructiva ni a intentar paralitzar la ciutat com va fer ERC a la oposició.

Imatge d'una part del grup municipal del PSC Vilanova i la Geltrú en roda de premsa. Cedida

El Ple de cartipàs, o d’organització del govern, és el primer que es celebra després un cop constituït la nova corporació. Molts municipis no han trigat gaires dies a posar-se en marxa, organitzar-se i començar a treballar per marcar objectius. A Vilanova i la Geltrú han esperat fins al darrer dia, del temps previst per la llei, per fer el Ple i presentar una organització que el propi govern va comunicar que és temporal fins que acabin de negociar amb altres partits, i evidentment, sense explicar quin serà els objectius ni el full de ruta en el que es basa l’organització.

A més a més, fins a la data del Ple, encara no coneixíem les delegacions específiques, és a dir, quines són les regidories concretes en què es conforma el govern. És absolutament insòlit a la història de la ciutat i una molt mala forma de començar que encara no tinguem, un mes després, un govern ja conformat. Encara que després hagin de fer els canvis, en definitiva, un desgavell mentre la ciutat es troba paralitzada.

És sens dubte el primer fracàs polític del nou govern d’ERC. Però el Ple va deixar encara algunes perplexitats més: resulta que els dos socis amb qui negocia ERC per fer el govern de la ciutat, JuntsxCat i la CUP, van passar pel  Ple sense opinar ni valorar el seu vot en un dels plens més importants del mandat, i més curiós encara que JuntsxCat votés a favor sense explicar els motius, i que la CUP votés en contra de les dedicacions, indemnitzacions i càrrecs de confiança del govern amb qui negocia entrar-hi. Un espectable lamentable per llogar-hi cadires, mai més ben dit, cadires per aquests dos partits perdedors de les eleccions, i que encara no han fet cap autocrítica de la pèrdua de confiança de la ciutadania i dels seus mals resultats mentre continuen negociant als despatxos amb total opacitat i manca de transparència les cadires que ocuparan.

Així finalment, el cartipàs es va aprovar per l’abstenció del PSC, el grup al que ERC ha volgut arraconar i amb qui han decidit no dialogar en aspectes de ciutat, perquè no contribuirem a fer una política destructiva ni a intentar paralitzar la ciutat com va fer ERC a la oposició. El PSC es va abstenir, com hem fet sempre en el ple del cartipàs quan som a la oposició, perquè el govern té la potestat d’organitzar-se com decideixi, i celebrem que mantinguin l’estructura i l’organització que es va acordar al 2015, i perquè també evitem  entrar en la hipocresia que fan altres grups, autoanomenats de la nova política, de denunciar els sous, indemnitzacions a electes i grups i també els càrrecs de confiança, o votar-hi directament en contra, però això sí, sense renunciar a les assignacions, dietes per assistència i càrrecs de confiança que els hi corresponen. Tot un espectacle de cinisme i de manca de coherència.

Vilanova i la Geltrú comença aquest mandat, doncs, de la pitjor manera possible: un govern municipal paralitzat a l’espera que les seves dues crosses decideixin quan es posa en marxa l’organització municipal, i sobretot, quin és el projecte conjunt que treballaran els propers quatre anys.

Grup Municipal Socialista de Vilanova i la Geltrú