S’inicia la construcció del Cruyff Court a les pistes de Sant Agustí a Ribes

La seva instal•lació, que estarà acabada a finals de desembre, forma part de la remodelació integral d’aquest espai

La remodelació de les pistes de Sant Agustí de les Roquetes s’ha posat en marxa aquest dilluns 20 de novembre amb la retirada dels elements i instal·lacions esportives existents i el tancament i senyalització de l’espai. En una primera fase les obres contemplen la renovació i adequació de la part inferior de l’indret per construir-hi l’anunciat Cruyff Court (un camp de futbol petit de gespa artificial) gràcies al conveni de col·laboració signat el mes de juny entre l’Ajuntament de Sant Pere de ribes i la Fundació Johan Cruyff amb la finalitat de promoure els valors de l’esport i la inclusió social.

Les instal·lacions del nou equipament esportiu finalitzaran el dia 21 de desembre i, seguidament, s’iniciarà al gener la segona fase del projecte integral, que tindrà una durada de tres mesos i inclou un pista de bàsquet urbà, la renovada zona de passeig i descans i una sèrie d’elements d’entrenament físic al carrer o street workout.

Amb aquesta actuació es vol convertir aquest espai d’ús lliure en un punt de referència per a la pràctica esportiva i la salut,  per a la integració i la cohesió social, i obert en el seu entorn i a la població. L’eliminació de tota la tanca perimetral contribuirà a definir-lo com una plaça esportiva pública i funcional.

Els Cruyff Courts són camps de futbol (42×28 metres) que la fundació ha instal·lat a diverses localitats dels Països Baixos i a tot l’Estat espanyol amb l’objectiu d’estimular a la població jove a practicar esport en general i futbol en particular. A través del projecte, la fundació fomenta el benestar físic i mental dels joves, mitjançant activitats esportives i de lleure, i fomenta la integració de diferents grups locals i ètnics.

Per part de l’Ajuntament, el projecte recull la reordenació i renovació d’aquest indret per a aprofitar millor l’espai i aconseguir-ne un ús més adequat i que estimuli la pràctica esportiva, a la vegada que servirà per actualitzar els paviments, crear una nova grada, incorporar elements nous, instal·lar dues fonts, adequar la il·luminació i reforçar el sistema de sanejament, tot tenint cura dels acabats juntament amb el mobiliari urbà i altres aspectes de jardineria”, com descrivia fa uns mesos la regidora de Joventut i Esports de les Roquetes, Noelia López.

El pressupost total de la inversió municipal serà d’uns 350.000 euros i el finançament del camp de futbol anirà a càrrec de la Fundació Cruyff. L’acord entre tots dos ens permetrà a més dinamitzar l’espai al llarg de l’any, doncs com recordava la directora de la fundació, Pati Roura, quan es va presentar, “el més important de tot no és només construir un camp de futbol sinó el projecte social i educatiu que hi ha al darrera”.