Comencen les obres d’urbanització per a la construcció de l’escola Agnès de Sitges

Són passos previs necessaris per poder iniciar les obres definitives de l’equipament amb les que es posarà fi als mòduls prefabricats

La Junta de Compensació del PPU9 Passeig Quintmar ha començat les obres de construcció de la rotonda i accés on s’ubicarà la nova escola Agnès de Sitges. El pressupost de l’actuació és de 400.000€ i tenen previst que durin uns 4 mesos. Aquests passos són previs a l’inici de les obres de l’equipament educatiu amb les que es posarà fi a la situació als mòduls prefabricats.

El regidor d’Ensenyament, Eduard Terrado, ha destacat que “per fi comencen aquestes obres que són del tot necessàries per tal de poder començar el més aviat possible amb les obres ja de l’escola Agnès de Sitges”.

El darrer ple de l’ajuntament, va aprovar la declaració d’especial interès per a la vila de les obres de construcció de l’Escola Agnès de Sitges. En aquest punt, el regidor Eduard Terrado va anunciar que els tràmits per formalitzar el conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat estaven molt avançats. Segons el regidor “això fa preveure que properament es pugui portar a aprovació a la Junta de Govern Local. Posteriorment, la Generalitat licitarà les obres i calculem que a finals d’any puguin ja començar les obres del nou equipament educatiu que posarà fi d’una vegada per totes a la situació de transitorietat d’aquesta escola pública de Sitges”.

 L’Escola Agnès de Sitges s’ubicarà al barri de Quint Mar i ocuparà una parcel·la que supera els 7.000 m2. Segons el projecte presentat per la Generalitat de Catalunya, el disseny de la planta de l’edifici serà en forma de quatre. En la recta més llarga hi haurà l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, també estarà la cuina i el menjador, i a la part central hi haurà la biblioteca i la recepció. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo on s’hi inclourà la pista esportiva. Cada cicle tindrà la seva pròpia entrada i el centre reservarà un accés lliure per a tothom que vulgui fer us de les instal·lacions esportives de l’escola durant els caps de setmana seguint la iniciativa de Patis Oberts. L’edifici serà d’obra vista de color blanc combinat amb obra vista de color terròs. El nou equipament tindrà una capacitat per a 225 alumnes.

 L’ajuntament de Sitges va acordar el desembre del 2016 un sistema de cofinançament amb la Generalitat de Catalunya per tal de poder fer front al cost de la construcció de la quarta escola pública de Sitges. L’Ajuntament es farà càrrec del 45% del cost total de l’obra i la Generalitat el 55%.

L’escola Agnès de Sitges va començar el 2005 en mòduls prefabricats. Actualment acull al voltant de 200 alumnes.