Sitges ret homenatge als futbolistes Chus Pereda i Javier Urruti

Familiars, amics i excompanys de joc es reuneixen a Sitges per recordar i homenatjar aquestes dues figures del futbol, de qui es va destacar la categoria humana, a més de l’esportiva

Imatge de l'acte d'homenatge a Sitges. Foto: Aj. Sitges

L’Avinguda de les estrelles del futbol del Camp Municipal d’Aiguadolç compta, des d’aquest dissabte, amb dues noves plaques en homenatge als futbolistes Jesús Mª Pereda i Javier Urruticoechea.

La descoberta de les plaques va tenir lloc aquest dissabte a les 11.30h en un acte emotiu que va comptar amb la presència dels familiars d’aquests dos mites futbolístics. Jordi Pereda, fill del desaparegut Chus Pereda, va recordar el seu pare de qui en va destacar la seva talla humana, assegurant que era, fins i tot “millor persona que futbolista”. Tant Jordi Pereda com Ibon Urruti Coechea, fill de Javier Urruti Coechea, van coincidir a recordar l’estreta relació dels seus respectius pares amb Sitges i amb els veterans de Sitges, a qui tots dos van qualificar de “família”. Recordant la mort del seu pare, IbonUrruticoechea va explicar que “vaig perdre un pare però vaig guanyar una família i vaig descobrir una vila meravellosa que és Sitges”.

L’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor d’Esports, Jaume Monasterio, també van posar en relleu la vessant humana dels dos futbolistes homenatjats, “persones amb grans valors que van ser un exemple per a tota una generació i que, amb aquestes plaques d’homenatge volem que ho continuïn sent per a les properes generacions, per a tots els nens i nenes que cada dia entrenen en aquest camp de futbol”, segons va declarar Carbonell.

L’homenatge, promogut per l’Associació de Veterans de Sitges i l’Ajuntament, va tenir també una part esportiva. Al llarg del matí van tenir lloc diversos partits de veterans que van comptar amb la presència d’ exfutbolistes d’equips de primera divisió com ara els jugadors del BarçaLasziKubala fill, Czibor, Paco Martínez o SándorKocsis, entre altres.

L’avinguda de les estrelles

L’Avinguda de les estrelles del futbol del Camp Municipal d’Aiguadolç es va inaugurar el passat 8 de juny amb la descoberta de la primera placa, en honor a Johan Cruyff. La intenció dels organitzadors és seguir realitzant homenatges a grans futbolistes que han tingut una estreta vinculació amb Sitges.