Sant Pere de Ribes inicia un taller gratuït d’iniciació a la marxa nòrdica

Es fa una xerrada informativa el proper dimecres 8 de maig, a les 18h, a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes organitzarà, en col·laboració amb l’empresa local Temps de Lleure, un taller d’iniciació a la marxa nòrdica, destinat a persones majors d’edat que vulguin activar-se, practicar esport i fer salut. Per a conèixer-ne més detalls, els interessats i interessades podran assistir a la xerrada informativa que es farà el dimecres 8 de maig, a les 18h, a la sala polivalent de l’edifici institucional de les Roquetes (pl. de la Vinya d’en Petaca). En cas de no poder assistir-hi, també es pot demanar més informació a l’empresa Tems de Lleure, enviant un correu electrònic a info@tempsdelleure.cat o trucant al 93 119 59 27 i també al CAP de les Roquetes.

El taller gratuït d’iniciació constarà d’un acompanyament per part d’un monitor titulat en marxa nòrdica, un dia a la setmana, de 10 a 11h, durant un trimestre. El punt de trobada serà a la Rambla del Garraf, a l’entrada de la recta o camí de xiprers que va a la Finca Mas Solers. Per a dur a terme el taller es recomana portar roba còmoda i calçat adequat per fer esport, i també una motxilla amb aigua i gorra. L’empresa subministrarà els bastons necessaris per a la pràctica d’aquest esport.

La Marxa Nòrdica o Nordic Walking és una activitat física en la qual s’afegeix a la forma natural de caminar l’ús actiu d’un parell de bastons específics. L’ús d’aquests bastons mitjançant una tècnica correcta integra l’activació de la part superior del cos en l’acte de caminar i, com a conseqüència, es produeix un impuls en el moment d’avançar. D’aquesta manera l’esforç físic es distribueix entre diversos grups musculars de tot el cos, d’una manera versàtil, equilibrada i correcta. La marxa nòrdica és una activitat física segura i eficaç que treballa el cos de forma simètrica i equilibrada amb l’objectiu de millorar el benestar físic i emocional dels que el practiquen. Una tècnica correcta de l’ús dels bastons ofereix una oportunitat per poder intensificar el procés de caminar, augmenta de manera significativa l’esforç muscular de la part superior del cos i augmenta també el ritme cardíac, entre altres aspectes.