L’Ecocursa d’orientació per l’Ortoll vilanoví candidata als Premis Europeus de la Prevenció de Residus

Els premis distingeixen les iniciatives realitzades en marc de la Setmana Europea de la Prevenció de residus, que l'any passat va dur a terme més de 14.000 activitats arreu d'Europa

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha presentat sis projectes catalans a la desena edició del Premi Europeu de la Prevenció de Residus. Els guardons volen distingir les iniciatives realitzades en el marc de la X Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que en aquesta passada edició es va dur a terme a 32 regions amb 14.371 activitats arreu d’Europa.

La selecció s’ha fet tenint en compte la relació de l’activitat amb els eixos de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada el novembre passat: l’originalitat de la proposta, el seu caràcter innovador, l’adaptabilitat a altres contextos regionals o locals, la mobilització del públic objectiu i la durada.

Joel Escalera de l’Associació Espavila és un dels sis candidats als premis, per l’organització de la tercera edició de l’Ecocursa d’Orientació per l’Ortoll. Una activitat que compta amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i del C.E. Azimut.

En aquesta cursa amb format únic els participants, a banda de buscar balises per l’Espai natural de l’Ortoll de Vilanova i la Geltrú, han d’arribar al punt de control final amb una bossa plena de la brossa que recullin durant el recorregut. En aquesta última edició van participar 240 persones, fonamentalment públic familiar, i van recollir 150 kg de residus. Està previst poder replicar la iniciativa en altres llocs del territori.

La resta de candidats presentats per l’Agència de Residus de Catalunya són l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet per la Marató Residu Zero; la Plataforma Aprofitem Aliments per la jornada #zerofoodwastebcn; la Universitat de Vic per la campanya Residus, Comunicació, Cultura i Creativitat; l’empresa de Girona Resid’ús pel projecte Escola i comerç, simbiosi anti-residus; i el Col·legi de Sant Josep de Navàs, per l’EWWR Sustainable Art alphabet creat per cinc escoles de Catalunya, Finlàndia, Grècia, França i els Països Baixos.

El veredicte del jurat del premi, format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus, es farà públic a Brussel·les a finals de maig.