500 participants a la 12a cursa Cuabarrada BTT de Canyelles

Aquest diumenge 13 d’octubre s’ha disputat a Canyelles la 12a edició de la Cursa BTT Cuabarrada de Canyelles

Imatge de sortida de la BTT Cuabarrada Kids. Cedida

Un total de 500 corredors, repartits entre la cursa de 40 quilòmetres i la marxa de 30 quilòmetres, han pres la sortida a les 9 del matí.

Amb una temperatura perfecta per a la pràctica de l’esport i disposats a gaudir d’un circuit que transcorria per camins envoltats de vinyes, boscos, pins i alzines, i corriols plens de roca i arrels típics de les comarques del Penedès i el Garraf i dels parcs naturals del Foix i Garraf.

Aquest any, l’absència del deu vegades guanyador de la Cuabarrada Francesc Guerra va obrir el ventall de favorits. Albert Planas va escapar-se de Llibert Mill i Pere Joan Roig a la pujada inicial al Cim del Puig de l’Àliga, al quilómetre set de cursa, i va mantenir la distància fins a arribar a la meta en aquest mateix ordre de la general.

En categoriaa femenina la corredora de nacionalitat Belga Veerle Cleiren va arribar al Cim del Puig de l’Àliga amb un marge d’un minut respecte de la corredora del club organitzador, Izaskun Ceberio. Una distància que va anar augmentant a la zona més tècnica del circuit fins aarribar a meta com a guanyadora. Finalment, la guanyadora de l’edició 2018 de la Cuabarrada, Anna Bello, va finalitzar en segona posició recuperant-se d’una averia mecànica inicial. I la corredora local Izaskun Ceberio arribava tercera a meta.

La cursa l’organitza el Club Ciclista O2sports de Canyelles, i l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Canyelles. El Club O2sports dona per tancada la temporada 2019 havent obtingut dos èxits organitzatius, a la Cuabarrada Infantil de BTT prova puntuable per la Copa Catalana de Ciclisme, i la Cuabarrada BTT d’aquest diumenge. I ja prepara nous reptes per la temporada 2020.