VNG lliura els premis del concurs fotogràfic “L’Empremta femenina”

26 col·leccions s'han presentat a aquests premis que volen visibilitzar la participació de les dones en l'avenç de la societat

El centre cívic Sant Joan va acollir divendres el lliurament de premis del concurs de fotografia l’Empremta femenina, que arriba enguany a la 22a edició. El Col·lectiu Fotogràfic Fotoítaca de l’Associació de Veïns de Sant Joan i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú convoquen aquest concurs, reconegut per la Federació Catalana de Fotografia, i que s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de les Dones.

Enguany, el Premi Honorífic María García Rubio, “Mary”, se l’han endut Edu Gisbert i Helena Buira amb la col·lecció “Gomesi”. El primer premi ha estat per Josep Maria Vintró, amb la col·lecció “El dia de la dona a Àfrica”. El segon, per Juan Tejero, amb la col·lecció “Fuerza, ilusión y orgullo”. I el tercer premi ha estat per a Toni Barbany, amb la col·lecció “Música”. També s’ha atorgat un premi especial a la col·lecció “Vilanova i les dones”, per a Cristina López, amb la col·lecció “Comparseres, la plaça és vostra”. Els premis han comptat amb la col·laboració del Centre Fuji Vilanova.

Adelaida Moya, regidora de Cultura, Convivència i Equitat, va presidir divendres el lliurament de premis recordant que “aquest concurs vol ser un reflex de la vida de les dones i la seva riquesa. L’objectiu és visibilitzar la imprescindible participació de les dones en l’avenç positiu de la societat al llarg de la història”.

Les obres presentades formen part d’un reportatge documental a través d’una col·lecció de tres fotografies emmarcades en la mateixa unitat temàtica que reflecteixi l’aportació de les dones en diferents àmbits: laboral, social, familiar, d’oci, etc.

El jurat ha estat integrat per Laura Prego, Fernando Vecino i Joan C. Lizancos de la Federació Catalana de Fotografia, Isidora Pedra de l’Associació de Dones La Frontissa, i Rosa Català, coordinadora de l’Espai d’Equitat de l’Ajuntament, que van escollir les persones guanyadores entre un total de 26 concursants i 26 col·leccions.

L’exposició de les obres premiades i finalistes romandrà oberta al públic al mateix centre cívic de Sant Joan fins al 4 d’abril. Després serà itinerant i es podrà visitar per diferents centres cívics de la ciutat: de l’11 al 25 d’abril al centre cívic Molí de Vent, del 2 al 16 de maig al centre cívic Mar, del 20 de maig al 4 de juny al centre cívic La Geltrú, i del 10 al 25 de juny al centre cívic i esportiu la Collada-Els Sis Camins.