VNG lliura els premis del concurs fotogràfic “L’Empremta femenina”

26 col·leccions s'han presentat a aquests premis que volen visibilitzar la participació de les dones en l'avenç de la societat

0
224

El centre cívic Sant Joan va acollir divendres el lliurament de premis del concurs de fotografia l’Empremta femenina, que arriba enguany a la 22a edició. El Col·lectiu Fotogràfic Fotoítaca de l’Associació de Veïns de Sant Joan i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú convoquen aquest concurs, reconegut per la Federació Catalana de Fotografia, i que s’emmarca en la celebració del Dia Internacional de les Dones.

Enguany, el Premi Honorífic María García Rubio, “Mary”, se l’han endut Edu Gisbert i Helena Buira amb la col·lecció “Gomesi”. El primer premi ha estat per Josep Maria Vintró, amb la col·lecció “El dia de la dona a Àfrica”. El segon, per Juan Tejero, amb la col·lecció “Fuerza, ilusión y orgullo”. I el tercer premi ha estat per a Toni Barbany, amb la col·lecció “Música”. També s’ha atorgat un premi especial a la col·lecció “Vilanova i les dones”, per a Cristina López, amb la col·lecció “Comparseres, la plaça és vostra”. Els premis han comptat amb la col·laboració del Centre Fuji Vilanova.

Adelaida Moya, regidora de Cultura, Convivència i Equitat, va presidir divendres el lliurament de premis recordant que “aquest concurs vol ser un reflex de la vida de les dones i la seva riquesa. L’objectiu és visibilitzar la imprescindible participació de les dones en l’avenç positiu de la societat al llarg de la història”.

Les obres presentades formen part d’un reportatge documental a través d’una col·lecció de tres fotografies emmarcades en la mateixa unitat temàtica que reflecteixi l’aportació de les dones en diferents àmbits: laboral, social, familiar, d’oci, etc.

El jurat ha estat integrat per Laura Prego, Fernando Vecino i Joan C. Lizancos de la Federació Catalana de Fotografia, Isidora Pedra de l’Associació de Dones La Frontissa, i Rosa Català, coordinadora de l’Espai d’Equitat de l’Ajuntament, que van escollir les persones guanyadores entre un total de 26 concursants i 26 col·leccions.

L’exposició de les obres premiades i finalistes romandrà oberta al públic al mateix centre cívic de Sant Joan fins al 4 d’abril. Després serà itinerant i es podrà visitar per diferents centres cívics de la ciutat: de l’11 al 25 d’abril al centre cívic Molí de Vent, del 2 al 16 de maig al centre cívic Mar, del 20 de maig al 4 de juny al centre cívic La Geltrú, i del 10 al 25 de juny al centre cívic i esportiu la Collada-Els Sis Camins.

FER UN COMENTARI