VNG acull la celebració del XXè aniversari de l’agermanament amb Matanzas

Una delegació de la ciutat cubana visita aquest novembre la nostra ciutat, que ha preparat un extens programa d'actes

Imatge del cartell de l'agermanament. Foto: Aj.VNG

Aquest 2018 se celebra el XXè aniversari de l’agermanament entre les ciutats de Vilanova i la Geltrú i Matanzas, a Cuba.
És per això que una delegació matancera serà a la nostra ciutat aquest mes de novembre, convidada per les autoritats locals, per gaudir d’un programa d’actes creat per a l’ocasió.

Així, dijous 8 novembre a les 17.30 h es farà l’acte de ratificació de l’agermanament al Saló de Plens de l’Ajuntament.
Els dies 9, 10 i 11, durant la Fira de Novembre, la delegació de Matanzas serà a l’estand 801, del Casal d’Amistat Cuba-Garraf.
Diumenge 11 de novembre a les 19 h es podrà veure l’obra de teatre “El meu avi va anar a Cuba”, a càrrec de la companyia Plataforma Blanc i Negre, al Teatre Principal amb entrada lliure.
Dimarts 13 de novembre a les 19 h, xerrada “Agermanament amb Matanzas, ciutat d’acollida”, a càrrec de: Mario Felipe Sabines, vicepresident de la Asamblea Popular del Poder Provincial de Matanzas; Mario Norat, president del Casal Català Gener i Guiteras de Matanzas; Josep Tomàs Álvaro, ex-regidor d’agermanaments de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú; i Mah Iahdih, delegat del Frente Polisario a Catalunya. Serà a la Sala Noble de la Casa Olivella.
Dimecres 14 a les 11h s’inaugura al Mercat del Centre l’exposició “Vilanova i la Geltrú-Matanzas, dues ciutats agermanades per una història en comú”, amb fotografies de Jesús F. Martínez, de Matanzas; de Marga Serra i de Miquel Alentorn. En el marc de l’exposició es farà una jornada de cuina i música cubana.
Dijous 15 de novembre a les 19 h se celebrarà la xerrada “Cuba, present i futur”, a càrrec de Mario Felipe Sabines, a la Sala Noble de la Casa Olivella.
Dissabte 17 de novembre, a les 12 h, hora del conte “Explica’m un conte”, a càrrec de Loreley Rebull, escriptora de Matanzas. A la biblioteca Joan Oliva.
També a la biblioteca, dijous 29 de novembre a les 12 h recital de poesia “Entre nosotras el mar”, a càrrec de poetesses de Matanzas i de Vilanova i la Geltrú.

I el mes de desembre també es faran actes. Dissabte 1 de desembre a les 12 h l’hora del conte “Cartes damunt el mar”. Serà la presentació del llibre “Cartes damunt el mar. De Matanzas a Vilanova i la Geltrú”, escrit per Rosa Herraiz i il·lustrat per Glòria Fort. A càrrec de Carme Jariod, actriu. A la biblioteca Joan Oliva.
I divendres 14 de desembre, a les 19 h a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, xerrada” Els catalans a Cuba”, a càrrec d’Idania Rodríguez, directora de l’Arxiu Pompeu Fabra de la Sociedad de Beneficencia de los Naturales de Cataluña de La Habana.