Vilanova i la Geltrú viu la Primera Nit dels Premis Lalo

La Fundació Sant Antoni Abat va ser l’encarregada d’organitzar una vetllada on s’entregaven els premis als sis millors treballs de recerca realitzats per alumnes vilanovins durant el curs 2017-2018

Durant la nit del divendres 26 d’octubre, la Fundació Sant Antoni Abat va celebrar La primera Nit dels Premis Lalo. La gala, que va consistir d’un sopar i una entrega de premis, premiava als sis millors treballs de recerca realitzats pels estudiants de segon de batxillerat de Vilanova i la Geltrú durant el curs 2017-2018.

Diferents alumnes  de les tres branques de batxillerat, científic-tecnològic, social-humanístic i de l’artístic, provinents dels centres educatius Institut F.X. Lluch i Rafecas, Dolors Mallafrè, Joaquim Mir i Escola Pia, juntament amb quasi cent assistents, es donaven cita a la Daurada Beach Club per conèixer el resultat del certamen de premis atorgats per un tribunal de doctors en diferents àmbits.

La Fundació Sant Antoni Abat ha estat l’encarregada de recuperar aquesta iniciativa d’honorar els millors treballs de recerca de la ciutat, tal com havia fet el Cercle d’Economia, a més a més de recuperar la figura d’en Lalo, aquell mític nen trapella vilanoví que, durant els anys 40 del segle XX i sota la veu de Josep Anton Serra i Alsina, emetia els seus comentaris paròdics i crítics amb la ciutat a través de la EAJ 35 Radio Villanueva i que va engegar una campanya solidària on els infants vilanovins acudien a la ràdio per fer petits donatius i saludar en antena. El fi d’aquesta recaptació estava destinat a l’Hospital de Sant Antoni Abat que en aquell difícil període de postguerra no es veia capacitat d’assolir tota la demanda genreada.  Valentí Castanys i Borràs fou l’encarregat d’il·lustrar la figura d’en Lalo, avui cedida per la família Serra a la Fundació Sant Antoni Abat.

L’acte va comptar amb la presència i els parlaments de la regidora d’educació i presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, la gerent de la Fundació, Dolors Camacho, la directora General de Centres Privais i Concertats de la Generalitat, Pilar Contreras, i  l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i presidenta de la Fundació Sant Antoni Abat, Neus Lloveras.

En finalitzar el sopar, es va procedir al lliurament de reconeixements on es va obsequiar amb unes estatuetes d’en Lalo, realitzades per l’artista Roser Tous, a la família Serra per haver-ne cedit la imatge, als membres del tribunal i finalment als guardonats en els tres àmbits, els quals es varen endur xecs valorats en 600 euros els primers premis i de 300 euros els segons. El llistat dels premiats va quedar de la següent manera:

Primer premi en ciències i tecnologia per a Paula Caballero Roca, mentre que el segon d’aquesta especialitat va ser per a Joan Burcet Rodríguez. Primer premi en social-humanístic per a  Ignasi Gras Tarragó, mentre que el segon va ser per a Arnau Pascual Rodríguez. Pel que fa al batxillerat artístic,  la primera posició va ser per a Ana Cartró Gonzalvo i la segona per a Natalia Bares Rios .