Vilanova i la Geltrú inicia el compte enrere per al Carnaval 2020

Imatge de la Junta de la FAC, l'alcaldessa, la regidora de cultura i l'autor del cartell Lluís Amaré. Foto: Jordi Nieto

A tan sols dues setmanes perquè comenci un dels esdeveniments més esperats per a la ciutadania de Vilanova i la Geltrú, els carrers i places de la ciutat ja comencen a lluir engalanats de la indumentària festiva habitual que ajuda a fer més curt el transcurs dels dies previs a l’inici del carnaval a la capital del Garraf.

Acompanyada per les màscares que ja pengen d’extrem a extrem de la Rambla Principal, la nova junta de la Federació d’Associacions del Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC) ha presentat el cartell i el programa oficials d’aquesta nova edició de la celebració que tindrà lloc entre el 20 i el 26 de febrer.

L’obra, realitzada a càrrec de l’autor vilanoví, Lluís Amaré, ha estat exposada per primer cop en un acte celebrat durant la tarda d’aquest dissabte a la Plaça de les Neus. Segons Amaré, “el cartell és una explosió de color que intenta plasmar l’essència, en tota la seva màxima esplendor, del que és el carnaval vilanoví, així com  tots els actes que l’integren”.

Imatge del cartell de Lluís Amaré. Cedida

L’acte, que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Olga Arnau i diferents representants de l’equip de govern, ha rendit homenatge al primer president de la Federació d’Associacions del Carnaval, Salvador Martí Gavaldà. Tanmateix, Arnau ha destacat la voluntat de fer partícips a tots els vilanovins i vilanovines d’aquesta celebració, així com a tothom qui ve de fora per gaudir d’aquests sis dies d’intensa activitat.

Entre les principals novetats d’aquesta edició, cal destacar l’emissió de la butlleta de l’ONCE del diumenge 23 de febrer que anirà dedicada a l’acte més emblemàtic i significatiu del carnaval vilanoví, el diumenge de comparses. Està previst que surtin a la venda 5,5 milions de cupons arreu de l’Estat Espanyol amb la imatge d’una concubina estesa sobre una catifa de carmels a la Plaça de la Vila.

En el mateix sentit, la celebració del quaranta-cinquè aniversari de la comparsa del Vidalot és una de les principals efemèrides del període carnavalesc d’enguany que estrenarà un nou penot durant la tarda i nit del proper dimarts 25.