Sitges reviu el llegat mariner amb la Festa de la Mare de Déu del Carme

El proper 16 de juliol a les 20 hores començarà des del Port d’Aiguadolç la processó marítima amb la participació de barques de pesca de Sitges i altres embarcacions recreatives que acompanyaran la imatge de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors

Sitges celebrarà el proper 16 de juliol la Festivitat de la Mare de Déu del Carme, una tradició ben arrelada a la vila. Els principals actes de la celebració seran la missa en honor a la patrona de la gent de la mar a les onze del migdia a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla i la processó marítima.

A les vuit de la tarda, les barques de pesca de Sitges i altres embarcacions recreatives sortiran en processó des del Port d’Aiguadolç per acompanyar mar endins la imatge de la Mare de Déu del Carme. La Confraria de Pescadors de Sitges la treu, acompanyada d’altres mariners i navegants, per demanar–li protecció i també per fer una ofrena floral al mar davant del cementiri en record dels pescadors i mariners difunts.

En arribar al Port d’Aiguadolç, hi haurà la tradicional cantada d’havaneres a l’auditori. A la mitja part se servirà rom cremat per a tothom i es farà la hissada de la bandera blava atorgada aquest 2018 al Port d’Aiguadolç. A continuació, s’iniciarà la segona part del concert d’havaneres.

La programació d’aquesta celebració permet a Sitges reviure el llegat mariner.