Sitges reobre la Biblioteca Santiago Rusiñol per Sant Jordi

La restauració de l’edifici noucentista està acabada des de l’octubre de 2015 però diversos entrebancs administratius han endarrerit l’equipament interior

La Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges reobrirà el proper 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, posant punt i final a un endarreriment de dos anys. L’edifici es va tancar el juliol de 2013 per resoldre diverses deficiències estructurals i per adaptar-ne l’accessibilitat mantenint l’essència arquitectònica, moment en què van iniciar unes obres que van quedar enllestides l’octubre de 2015. Tot i que el govern confiava reobrir l’edifici la primavera següent, diversos entrebancs pressupostaris i administratius han dificultat l’equipament interior i han endarrerit la posada en marxa. La reobertura suposa la recuperació d’un fons bibliogràfic de 52.000 documents, 17.000 dels quals corresponen al fons local i patrimonial. Al mateix temps, s’incorpora un nou servei d’autopréstec i un sistema d’antifurt.
Entre les col•leccions, es conserva el fons de Miquel Utrillo i Morlius –que ara serà d’accés obert, i no només limitat a investigadors-, el llegat del Cau Ferrat i el fons inicial de la biblioteca. El centre està especialitzat també en publicacions relacionades amb el Modernisme i amb centres d’interès, com,el cinema de gènere fantàstic.

La directora de la Biblioteca Santiago Rusiñol, Marta Sánchez, ha destacat “la societat ha evolucionat i aquest equipament cultural també s’adapta a la nova realitat en què ja no calen tantes taules grans per fer deures sinó que es vol promoure més la interactivitat amb els usuaris per fomentar la lectura, que és la principal funció de les biblioteques”.