Sitges esclata amb un Arribo reivindicatiu i ple de valors de la mà de Sa Majestat Carnestoltes

Acompanyat del seu seguici format per set garants dels valors fonamentals, Sa Majestat Carnestoltes 2019 Aliguinho I El Susodicho, ha iniciat el seu regnat a Sitges

Imatge de l'arribada del Carnestoltes a Sitges. Foto: Aj. Sitges

Sa Majestat Aliguinho I El Susodicho ha arribat aquest dijous a Sitges per promoure valors com la igualtat, el respecte cap al medi ambient, la pau o la llibertat al Carnaval de Sitges 2019.

El regnat del Carnestoltes ha començat Dijous Gras i s’allargarà fins Dimecres de Cendra (6 de Març) per revolucionar el municipi durant set dies plens de disbauxa. El Carnestoltes, organitzat de la mà de la colla Aliguinhos, s’ha presentat amb un Arribo reivindicatiu a favor de set valors representants per set colors. En la seva primera aparició davant el públic ho ha deixat clar: “Sitges es mereix el millor dels Carnavals: hem de fer un carnaval lliure i sostenible. Extrem, però controlat on l’amor i l’alegria envaeixin tots els racons vila. Un carnaval on No és No”. El Carnestoltes també ha afirmat: Jo sóc com tots vosaltres… ja sóc aquí. Que comenci la festa, que comenci el Carnaval!”.

L’espectacle, ple de color i de música, ha comptat amb més d’un centenar de persones, entre infants i adults vestits amb disfresses divertides i personalitzades. L’acte que ha donat el tret de sortida oficial al Carnaval ha aconseguit reunir més de 6.000 persones a la Fragata. Una de les primeres posades en escena, ha estat el ball realitzat pels més petits del grup al ritme de la cançó ‘Rapunzel’ de la cantant i compositora brasilera Daniela Mercury. Per primera vegada la colla Aliguinhos treu una colla júnior al Carnaval. La coreografia ha donat pas a la reivindicació quan s’ha pogut escoltar al toc de timbals una veu en off que ha ofert la carta de presentació de la colla: “Vivim en un món a la deriva on la llibertat es menysprea, on un “No” s’entén com un “potser sí” i on ens carreguem els boscos i embrutem els oceans. Un món impacient, governat per desequilibrats, on el pessimisme avança a marxes forçades i on l’amor no és sempre lliure. Un món on es busca el pensament homogeni menyspreant la diversitat. En aquest món on les dones i les minories han de cridar per fer-se escoltar, Sitges no és l’excepció”.

A continuació, han arribat els set garants dels valors fonamentals representants per set colors: groc, lila, rosa, verd, blau, taronja, rosa i també el blanc i negre conjuntament. La Groga és la defensora de la llibertat i la creativitat, la Lila és feminista i lluitadora i representa la llibertat de gènere, el verd representa la natura i promou el respecte pel medi ambient, el Blau representa la pau. La Taronja és divertida, l’optimisme i la diversió El color rosa representa l’amor i la tolerància vers la diversitat sexual. Finalment, l’híbrid Blanc i Negre és extremista i contradictori o l’àngel i el dimoni. Tots aquests valors representats pels personatges s’han reclamat com a elements fonamentals del Carnaval. Després d’una batalla de colors, ha esdevingut entre focs d’artifici la màxima figura del Carnaval de Sitges 2019, el Carnestoltes de Sitges Sa Majestat Aliguinho I El Susodicho. El personatge ha saludat les sitgetanes i els sitgetans, que s’han aplegat a La Fragata per donar-li la benvinguda, i després de fer un breu parlament, ha baixat les escales de la Punta per reunir-se amb la resta de la seva comitiva.

La festa ha continuat amb la desfilada de Sa Majestat Carnestoltes i la seva comitiva des de la Fragata fins a la plaça de l’Ajuntament –acompanyat de la Reina del Carnaval-, on l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament, ha entregat al Carnestoltes la vara de comandament a les portes de la Casa de la Vila mentre li ha dit: “Majestat, la Vila és vostra!”.Com és tradicional Sa Majestat Carnestoltes ha llegit el predicot al balcó de l’Ajuntament per engrescar a gaudir d’un gran Carnaval: “us ordeno omplir de colors els carrers, que la música envaeixi, vull el poble revolucionat en tot moment i que la festa sigui permanent. ”Visca Sitges, Visca el Carnaval i visca jo!

En clau local, un dels grans moments de la nit ha estat l’entrada de la Reina del Carnaval per primera vegada al saló teatre de la Societat Recreativa El Retiro. Entre aplaudiments, la Reina Vinyetdelmaris Guzmán Massó ha portat els ritmes cubans a l’entitat retirista i ha entregat a la seva presidenta Elena Ferré, un obsequi de la colla Xis Pun, qui enguany s’encarrega de l’organització del personatge.