Sitges crema els últims cartutxos del Carnaval amb una gèlida i multitudinària Rua de l’Extermini

Més de 2.200 participants repartits en 44 carrosses omplen els carrers de música i color en la segona i última gran desfilada

0
432
Circ Raluy Legacy 728×90
Sitges ha quedat aquest dimarts a la nit eclipsat per la música, la llum i els colors de la multitudinària Rua de l’Extermini, marcada per un fred intens. Un total de 44 carrosses i més de 2.200 participants han recorregut els principals carrers del municipi amb un espectacle que un any més ha atret milers de visitants d’arreu de Catalunya. Les plomes, els lluentons i les coreografies mil•limètricament assajades han tornat a convertir-se en la postal de la segona i última gran rua del Carnaval. Tampoc han faltat les carrosses més desenfadades i satíriques, icones del que es coneix com a ‘fardo’ sitgetà. Amb la rua d’aquesta nit, el municipi comença a acomiadar-se de set dies ininterromputs de bogeria, que tindran el seu punt final demà dimecres amb l’enterrament de Sa Majestat Carnestoltes i l’arribada de la Senyora Quaresma.
La indecisió de Sa Majestat Carnestoltes I entre el Carnaval de plomes i lluentons i les disfresses de ‘fardo’ ha quedat aquest dimarts superada amb la mediàtica i multitudinària Rua de l’Extermini. Una àmplia representació dels dos estils de disfresses s’ha pogut veure al llarg de tot el recorregut, despertant l’admiració dels milers d’espectadors que omplien els carrers malgrat la temperatura gèlida d’aquesta nit.

La comitiva de 44 carrosses ha mostrat les seves millors gales després de pràcticament tot un any d’un minuciós treball per dissenyar i elaborar les disfresses, idear les carrosses i maquillatges i preparar les coreografies. La recompensa a tota aquesta feina va arribar diumenge amb la Rua de la Disbauxa i aquest dimarts els més de 2.200 participants ho han donat tot per celebrar la seva segona gran nit de l’any.

Fantasies entorn el mar, els ocells, els mojitos o l’Àfrica han estat algunes de les disfresses de lluentons que han omplert els carrers, combinades amb altres grups que han apostat per temàtiques entorn el musical ‘Cats’, ‘El Rey León’, grups de pirates o d’indis. Pel que fa als grups de ‘fardo’, hi ha hagut, entre altres, carrosses sobre el Festival de Cinema Fantàstic, els rècords Guiness i l’Oktoberfest.

Amb la rua d’aquest dimarts, l’Ajuntament de Sitges i la Comissió del Carnaval donen per consolidat el recorregut estrenat l’any passat, que comença a la façana marítima i redueix el tram dels carrers més estrets del nucli antic. De fet, aquest any les rues infantils també s’han sumat a resseguir aquest nou traçat, que evita que es trobin el cap i la cua de la desfilada, una situació que anys enrere provocava un complicat circuit tancat, amb els corresponents problemes per fer avançar les carrosses.

Un dels principals motius per traslladar bona part del recorregut de les rues a la façana marítima en els últims dos anys ha estat la seguretat. En aquest sentit, Sitges ha comptat un any més amb un dispositiu de seguretat de 1.100 efectius, entre agents policials i personal d’emergències. No ha estat possible, però, utilitzar drons per reforçar la vigilància. Tot i que la Junta Local de Seguretat va sol•licitar permís per enlairar aquests dispositius per garantir un millor control, l’Agència Estatal de Seguretat Aèria no es resoldrà l’autorització fins d’aquí sis mesos.

FER UN COMENTARI