Sitges celebrarà la festivitat de la Mare de Déu del Vinyet el 5 d’agost

Sitges celebrarà el proper dilluns, 5 d'agost, una de les festes més tradicionals de la vila amb una programació plena d'actes religiosos, lúdics i culturals

Imatge del Vinyet. Cedida

La festivitat del Vinyet és una tradició sitgetana que se celebra cada 5 d’agost amb molta devoció. El proper dilluns, Sitges commemorarà la festa anual dedicada a la Mare de Déu del Vinyet, que aplegarà centenars de persones. La celebració començarà a les vuit del matí amb la missa matinal al Santuari de la mare de Déu del Vinyet, un acte litúrgic presidit per Josep Maria Henríquez Farreras, Monjo de Montserrat. En acabar hi haurà la veneració de la imatge de la Verge.

L’acte religiós principal, però, serà a les onze del matí al mateix santuari del Vinyet amb la Solemne Missa concelebrada que comptarà amb l’assistència de les autoritats de la vila. En acabar hi haurà la veneració de la imatge de la Mare de Déu del Vinyet i el cant dels Goigs. Tot seguit, es farà la representació del Ball de Nostra Senyora del Vinyet a càrrec del grup teatral La Tija al parc del Vinyet. Una dramatització de la llegenda popular sobre la troballa de la imatge de la Mare de Déu, un espectacle que es va tornar a posar en escena l’any passat, després de 13 anys sense representar-se.

La celebració continuarà a les sis de la tarda amb el cant dels Goigs i la veneració de la imatge de la Verge.

A les set de la tarda hi haurà l’audició-ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Sitgetana. Durant tota la tarda hi haurà la tradicional venda de coques i refrescos i, alhora, la tradicional fira d’artesans i joguines. La festa clourà amb un castell de focs que s’iniciarà a les 21.30 hores aproximadament.

Coincidint amb la diada, la ciutadania podrà visitar entorn el Santuari l’exposició ‘Els arbres i els ocells alegren la vida’ en commemoració del Centenari de la Ciutat – Jardí Terramar. La mostra s’inaugurarà a les 10 del matí.