Sitges celebra el Dia Internacional de l’Artista

La regidoria de Cultura, Tradicions i Festes i Museus de Sitges preparen un ampli programa d’activitats per celebrar el dia de l’artista

0
409

Sitges viurà un cap de setmana intens dedicat al món de les arts i la cultura amb la celebració del Dia Internacional de l’Artista que tindrà lloc entres els dies 20 i 22 d’octubre. Seran tres jornades festives que serviran per realçar el patrimoni cultural i artístic sitgetà i amb l’objectiu de recordar l’arribada de Santiago Rusiñol a la vila.

El cap de setmana està organitzat per la Regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, Museus de Sitges i el Cercle Artístic de Sitges. La regidora de Cultura, Rosa Tubau, recorda que “la potencialització dels artistes locals és una aposta clara de la Regidoria i un dels eixos de les polítiques culturals que hem anat desenvolupant aquests darrers anys”. La regidora destaca que “enguany organitzem conjuntament amb Museus de Sitges i el Cercle Artístic de Sitges un cap de setmana ple d’activitats al voltant dels nostres artistes”.

El programa d’activitats arrencarà el divendres dia 20, a les set de la tarda, al Centre Cultural Miramar amb el Diàleg entre Binomis amb els artistes que  han intervingut al cicle d’exposicions Binomis. La xerrada comptarà amb tots els artistes de les quatre exposicions, i la coordinadora del cicle, Anna Monzó. El Diàleg serà conduit per Barbara Scuderi i finalitzarà amb una actuació musical a càrrec de Pinyu Martí, Oscar Ferret i Esteve Molero.

L’endemà hi haurà una sortida cultural a Barcelona on es visitarà el Museu Nacional de Catalunya, el Caixa Fòrum i la Fundació Mapfre. El mateixa dia tindrà lloc un taller amb una model en el que pintaran Sònia Aguado,  Roser Aldabó, Carles Arola, Neus Carrasco, Dolors Duran i Alícia Figueras. També es podrà visitar l’exposició Art i tardor a Sitges i s’obriran les portes obertes als tallers dels artistes. Amb aquesta proposta es vol oferir la possibilitat d’establir un contacte amb aquell artista o artesà que hi ha darrera d’una obra o peça, conèixer el seu tarannà, el mètode de treball, les motivacions, les fonts d’inspiració, les angoixes o les satisfaccions.

Diumenge es podrà tornar a visitar els tallers dels artistes de la vila i a les 11 hores es farà el taller familiar Pintem com els Modernistes.

FER UN COMENTARI