S’estrena eI primer Cicle de Música Poble de Garraf

Els dies 11 i 17 de novembre i 16 de desembre l’Església de Garraf acollirà els tres concerts gratuïts. En la primera edició actuaran Gonzalo del Val Irish Trio, Divina Mysteria i Barcelona Gospel Messengers

L’Ajuntament de Sitges posa en marxa el primer Cicle de Música Poble de Garraf els dies 11 i 17 de novembre i 16 de desembre. La primera edició d’aquesta proposta cultural oferirà jazz, música clàssica i gòspel de la mà de tres projectes musicals. Gonzalo del Val Irish Trio, Divina Mysteria i Barcelona Gospel Messenger són els grups seleccionats per actuar durant les tres jornades de concerts gratuïts a l’església de Garraf.  El certamen neix a la tardor amb l’objectiu de consolidar-se com a cita musical del calendari cultural del municipi.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, destaca la importància “d’aquesta proposta cultural al Poble de Garraf a través d’una programació que potencia la música en directe i alhora posa en valor un espai singular del municipi”. Tubau afegeix que “el primer Cicle de Música del Poble de Garraf constata un cop més com la col·laboració público-privada és una fórmula molt vàlida per impulsar esdeveniments com demostren també el Festival Jardins de Terramar o el Jazz Antic”.

El concert de Gonzalo del Val Irish Trio donarà el tret de sortida diumenge, 11 de  novembre, a partir de les sis de la tarda. Es tracta d’una proposta jazzística moderna de Gonzalo del Val, un dels millors bateries sorgits de l’escena europea i resident a la comarca del Garraf. Junt amb ell, actuaran dos dels músics de jazz de referència de les illes britàniques: el saxofonista Michael Buckley i el baixista elèctric, Ronan Guilfovle.

El segon concert està programat al mateix escenari el 17 de novembre a les vuit del vespre i  tindrà com a protagonista Divina Mysteria. El violinista Pavel Amilcar i el gambista Thor Jorgen integren el conjunt Divina Mysteria, un projecte fundat l’any 2002 i dedicat a la investigació i interpretació de la música antiga amb criteris històrics. Durant el seu concert Figuris poeticis, que aprofundeix en la música dels segles XVII i XVIII.

El concert de cloenda serà el 16 de desembre a les sis de la tarda amb el directe dinàmic i alegre del projecte Barcelona Gospel Messenger. Aquest cor de veus, format l’any 2008, uneix una vintena de solistes amb una intensa formació musical i són molt coneguts per la seva participació al concurs de TV3 Oh Happy Day. La seva enèrgica actuació els portarà a l’església de Garraf.

El primer Cicle de Música Poble de Garraf està organitzat per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, Promsa, l’associació de veïns i el consell parroquial del poble de Garraf.

Programa I Cicle de Música del Poble de Garraf

11 novembre, 18 h. Gonzalo del Val Irish Trio. Església de Garraf

17 novembre, 20 h. Divina Mysteria  ‘Figuris poeticis’. Església de Garraf

16 desembre, 18 h. Barcelona Gospel Messengers. Església de Garraf