Sant Pere de Ribes commemora l’Any Fabra

Aquest 2018 es faran activitats diverses tant a Ribes com a les Roquetes

Per commemorar el 150 aniversari del naixement de Pompeu Fabra i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica Catalana, el Servei Local de Català de Sant Pere de Ribes, del CNL de l’Alt Penedès i del Garraf, durant aquest any 2018 organitza diferents actes. Per començar, el dijous 31 de maig de maig Quim Torra, editor i membre del Parlament de Catalunya, ens oferirà la conferència “El ciutadà Fabra”. Es farà a la sala Gran de l’entitat cultural Els Xulius, a les 19 h. L’entitat té la seu al carrer Major, número 13 de Ribes.

Al  novembre, dues activitats més, a Ribes i les Roquetes, serviran de presentació dels cursos de català per a adults i del VxL. A Ribes el 14 de novembre la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes acollirà la presentació de la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua i la xerrada “Dibuixant Pompeu Fabra”, a càrrec d’Oriol Garcia Quera, autor de les il·lustracions. I el 29 de novembre, a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes, es farà la representació de l’espectacle de titelles per a tots els públics Mestre Fabra, caçador de paraules, de Clara Soler.

 Els actes estan organitzats pel Servei de Català de Sant Pere de Ribes i conten amb el patrocini de la Direcció General de Política Lingüística i l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, i la col·laboració d’Els Xulius i de les biblioteques Manuel de Pedrolo i Josep Pla .