Sant Pere de Ribes acollirà el Festival “Dona veu”

El Festival vol fer d’altaveu a les propostes musicals de les dones del nostre país i inclourà una combinació de veus de renom i emergents en cada una de les seves jornades. Les actuacions musicals es celebraran els dissabtes 10, 17 i 24 d’agost a les 21.30 h

Imatge cartell. Cedida

Sant Pere de Ribes acollirà els dissabtes 10, 17 i 24 d’agost el Dona Veu Fest (http://fespluschapeau.org/donaveufest/), un festival de dones cantautores organitzat per l’entitat Fes+Chapeau amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. La proposta artística forma part de la programació estable de la Carpa Revolució (http://fespluschapeau.org/carpa-revolucio/), ubicada a la zona de la Masia Can Puig de Ribes, on es celebraran els concerts a les 21.30 h.

La primera jornada del Dona Veu, dissabte 10 d’agost, comptarà amb la presència de la pianista i compositora Clara Peya, recentment guardonada amb el Premi Nacional de Cultura i considerada una de les creadores més originals i úniques dels darrers temps en l’escena musical del país. Clara Peya interpretarà els temes del seu darrer treball, Estómac (Satelite K), un disc que combina els sons del jazz, el rap, el pop i l’electrònica per continuar amb un manifest feminista on busca desconstruir la idea de l’amor romàntic. També actuarà l’artista empordanesa Joina, qui presentarà el seu primer treball, Companyes (2018), on combina influències del funk, jazz, flamenc i música clàssica amb un discurs musicat feminista i reivindicatiu.

Entre els grans concerts programats també destaca l’actuació de Judit Neddermann el dissabte 17 d’agost. La cantautora actuarà durant la segona jornada i presentarà el seu darrer àlbum Nua (Satelite K), un treball sobre les seves vivències cantat en català on també ha inclòs peces en castellà i portuguès. L’acompanyarà el mateix dia la Rusó Sala, amb el seu treball acabat d’estrenar, Desirem (Microscopi), fet amb col·laboració del percussionista Aleix Tobias i la multi instrumentista Míriam Encinas. Un projecte emocionant, fresc i elegant, que sacseja els límits de la cançó.

Finalment, durant la tercera jornada, dissabte 24 d’agost, actuaran Las Migas i presentaran Cuatro, el seu últim treball i el quart de la seva carrera musical que ara fa 15 anys va iniciar aquest quartet de dones. Aquest dia també arriba al festival l’artista menorquina Anna Ferrer amb el seu disc Krönia sota el braç, un treball conceptual de temàtica existencialista que segueix la premissa de la llibertat creativa i la destrucció de fronteres entre gèneres musicals.

L’abonament del festival té un preu de 40 euros pels tres dies, 30 euros per dos dies i 18 euros per una sola jornada, i es poden adquirir anticipadament al portal https://entradescarparevolucio.eventbrite.es

La Carpa Revolució, iniciativa impulsada per l’associació Fes+Chapeau amb la col•laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, és un projecte cultural interdisciplinari on comunitat, creació artística i transformació social es fusionen sota la lona de la carpa circense ubicada a la zona de la Masia de Can Puig de Ribes. L’espai va inaugurar-se la primavera del 2017 i des d’aleshores compta amb programació estable durant tot l’any.