Sant Pere 2019 s’avança amb un ampli ventall d’activitats

Diumenge 16 de juny es presentarà el programa de la Festa Major d’estiu de Ribes i la separata d’enguany

Imatge de portada del programa. Cedida

La presentació del programa de festes de Sant Pere 2019 obrirà diumenge 16 de juny el ventall d’actes previstos fins a final de mes per celebrar la Festa Major d’estiu de Ribes. L’acte serà a les 12 h a la Sala Palacios de la Casa de la Vila i comptarà amb la col•laboració d’Albert Guillaumes i Sergi Reina, autors de la separata “50 anys ballant pastorets a Ribes”, i de Michel Bellaiche, autor de la portada d’enguany, entre altres representants institucionals i entitats. Seguidament els pastorets faran una actuació a la plaça de la Vila per commemorar el seu 50è aniversari com a colla.

Un dia abans, dissabte 15 de juny, tindrà lloc la 4a Timbalada de Ribes (11 h), amb inici a la plaça de la Vila i final a la Carpa Revolució on se celebrarà La Prèvia, un vermut-dinar amb concurs de paella, l’espectacle d’arts escèniques ‘In-confort’ de la CIA Du’K’tO (13 h) i música a càrrec del DJ Pins.

A més, hi ha previstos altres actes culturals i esportius. Dissabte 15 de juny a les 11 h hi haurà dues representacions teatrals a la sala del teatre i cinema Bell-Lloc: “Les tres bessones de viatge pels contes”, una adaptació de Lucas Sayed a càrrec del grup dels Xirois i Xiorietes, i “El Misteri del museu” de Dolors Planell a càrrec dels Junior Bell-Lloc. A les 17 h, la Coral Rossinyol farà el Concert de Sant Joan amb la col•laboració de la Rondalla de les Roquetes al Casal de Ribes, i a les 18 h, el concert de l’escola de música i coral al local dels Xulius. Diumenge 16 de juny a les 9 h començarà el XXXIII Torneig Montgròs d’hoquei patins al Pavelló de Ribes.

Durant la setmana del 18 al 21 de juny també hi ha organitzats actes previs a diversos espais de Ribes. La Biblioteca Manuel de Pedrolo acollirà el dimarts 18 de juny a les 17.30 h el Laboratori de lectura (cal inscripció prèvia) adreçat a infants de 4 a 9 anys i el dijous 20 de juny inaugurarà la Mostra col•lectiva de pintures que es podrà visitar fins al 19 de juliol. A partir del 21 juny, al local dels Xulius (carrer Major, 13) es podrà veure una exposició que commemora els “20 anys del local de l’entitat”.

El cap de setmana de Sant Joan començarà la presentació del XIX Aplec de Sardanes (19 h) al pati de l’entitat, una celebració amb berenar, música i teatre. La representació “Camins del Paradís – torna Jacint Verdaguer”, amb el rapsode Valentí Maymó i la dramatúrgia de Jordi Lara. Les entrades anticipades es poden comprar al Cinema o a la web del centreparroquial.com, i també mitja hora abans de l’acte.

Revetlla de Sant Joan

La revetlla de Sant Joan, com cada any, es podrà gaudir en diversos espais. Hi haurà un sopar al Casal de Ribes (21 h), amb ball, coca i cava a partir de la mitjanit (4 euros). Els Xulius també organitza un sopar on ells s’encarreguen de parar la taula, encendre la foguera, amenitzar amb música, coca i cava per a tothom, i els comensals de portar el menjar. Per poder assistir cal inscripció prèvia al bar de l’entitat fins al 21 de juny. Una mica més tard, cap a les 23.30 h, l’Entitat Ger celebrarà la revetlla i el solstici d’estiu amb foguera i sopar sota el braç obert a tothom. L’entitat disposarà les taules i cadires i oferirà música en directe al Palmeral. L’endemà 24 de juny s’inaugurarà l’exposició de pintura al local dels Xulius.

Sense descans, Ribes es prepararà per als dies principals de la Festa Major de Sant Pere. El Ball de Diables de Ribes Colla Jove voltarà per les llars d’infants El Cargol i l’Espígol, pel centre obert la Casota, per la residència El Redós i per l’Hospital Sant Camil el dimarts 25 de juny de 16 a 19 h per començar animar als veïns i veïnes. I el dimecres 26 de juny a les 21 h s’encendrà la traca d’inauguració de les Barraques de Ribes 2019 a la plaça de l’Esglèsia. Seguidament hi haurà concert de gralles i correbars amenitzat per la xaranga Atilik’s. En acabar, actuació del DJ Dakini Mami a la carpa petita de la Carpa Revolució (00.30 h).

Altres actes tindran lloc aquests dies: el concert “Malalts de Mozart” d’òperes de Mozart a la sala de teatre i cinema Bell-Lloc (25 de juny a les 19 h), el lliurament dels premis del IV concurs ‘Relats per al cafetó’ (25 de juny a les 15.30 a la cafeteria Ferdolç del c. del Carç), la presentació de la novel•la “El pianista cec” de David Puertas amb música en directe a la Biblioteca Manuel de Pedrolo (26 de juny a les 19 h) i la presentació de Punt R a El Local (26 de juny a les 19 h), entitat que organitza junt amb Barraques la Petonada popular “Allibera’t, estima com vulguis” a la plaça de l’Església (20.30 h), un acte que vol donar visibilitat a tots els models de relació afectives consentides que hi pot haver.

Els dies 27, 28, 29 i 30 arribarà el gruix dels actes de vigília i Festa Major i durant les setmanes següents fins al 26 de juliol continuaran les activitats presentades al programa de festes.