Tot a punt per a les festes de l’ermita de Sant Sebastià

La benedicció de l’espai on s’exposaran les teules commemoratives en record de tots els benefactors de l’ermita de Sant Sebastià que van contribuir a la seva rehabilitació serà, dissabte vinent, un dels actes destacats de les festes d’aquest temple

L’ermita de Sant Sebastià estrenarà dissabte vinent, amb motiu de les seves festes, la nova fornícula on s’exposaran les teules commemoratives en record de tots els benefactors de l’ermita que van contribuir a la rehabilitació de la nova teulada. També com a novetat, el temple lluirà una nova llàntia al presbiteri, donació de la família d’Antoni Plana i Maria Victòria Peris, que les filles Maria Antònia i Maria Victòria, seguint la voluntat dels seus pares, han donat a l’Ermita de Sant Sebastià.

Fa 9 anys es van iniciar els treballs de rehabilitació de l’ermita de Sant Sebastià i l’any passat es va inaugurar la rehabilitació de la teulada. Mentre es feien les reformes el projecte de restauració a l’interior de la capella va quedar aturat quan van aparèixer problemes estructurals greus. Entre el 2007 i el 2011 l’ermita va haver de tancar les portes i les va poder tornar a obrir l’any 2012. Posteriorment es va restaurar la teulada gràcies a l’aportació de donacions i diners aconseguits fruit dels espectacles Buffet Musical i Le Tour Variettes.

La festivitat té enllestit un programa d’actes que donarà el tret de sortida el dissabte 20 de gener amb els actes centrals i litúrgics de la Festivitat de Sant Sebastià, Màrtir. El diumenge 21 tindran lloc els actes tradicionals amb l’Aplec Festiu a l’Ermita, amb una audició ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Sitgetana amb la col·laboració de la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges i l’entitat Amics de la Sardana. A la tarda, tindrà lloc el repic de les campanes ‘Sebastiana i Enriqueta’ i el rés de la Novena i el cant dels Goigs al màrtir Sant Sebastià a la seva ermita.

Després de la rehabilitació de la teulada, l’ermita té projectes de futur per abordar que encara queden pendents com tornar a fer el rosetó, restaurar els vitralls de la sagristia, fer nou el mobiliari de dins la sagristia i els armaris del campanar, entre d’altres.

Programa de festes de l’Ermita de Sant Sebastià 2018

DISSABTE, 20 DE GENER

FESTIVITAT DE SANT SEBASTIÀ, MÀRTIR

A l’ermita de Sant Sebastià. A partir de les deu del matí i fins a la tarda, el temple restarà obert per la veneració dels seus fidels. Venda de llantions, records i d’un opuscle commemoratiu sobre la vida del Sant i la història de la seva ermita a Sitges.

A dos quarts d’onze del matí, repic de les campanes ‘Sebastiana i Enriqueta’ convidant a tothom a l’Ofici.

A les onze del matí, solemne ofici en honor a Sant Sebastià màrtir, presidit pel rector de la parròquia Mossèn Josep Pausas, amb l’assistència de les autoritats locals i diferents entitats, associacions i col·lectius de la vila. La missa serà cantada pel poble i pel cor dels Amics de l’orgue. Durant l’ofertori es farà la benedicció de la nova llàntia del presbiteri. En acabar la celebració, cant dels Goigs del Sant i veneració de la  seva imatge.

Acabat l’ofici, acte de benedicció i inauguració de la nova fornícula on restaran exposades les teules commemoratives, record de tots els benefactors de l’ermita i beneïdes, l’any passat, pel bisbe Agustí Cortés  com a símbol dels actes d’inauguració i benedicció de la nova teulada de l’ermita que es dugueren a terme.

Acabat l’ofici, refrigeri popular.

A tres quarts de cinc de la tarda, repic de les campanes ‘Sebastiana i Enriqueta’, convidant a tothom a la novena.

A les cinc de la tarda, Primer dia de la Novena i cant del Goigs al màrtir Sant Sebastià a la seva ermita.

DIUMENGE, 21 DE GENER: APLEC FESTIU A L’ERMITA

A l’Ermita de Sant Sebastià. A partir de les deu del matí i fins a la tarda, el temple restarà obert per la veneració dels seus fidels. Venda de llantions, records i d’un opuscle commemoratiu sobre la vida del Sant i la història de la seva ermita a Sitges.

 

A les dotze del matí, festiu Aplec de Sant Sebastià. Audició i ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Sitgetana, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, Tradicions i Festes de l’Ajuntament de Sitges i l’entitat Amics de la Sardana.

A tres quarts de cinc de la tarda, repic de les campanes ‘Sebastiana i Enriqueta’, convidant a tothom a la novena.

A les cinc de la tarda, Novena i cant del Goigs al màrtir Sant Sebastià a la seva ermita.

 

 

DE DILLUNS 22 AL DIUMENGE 28 DE GENER: NOVENA DE SANT SEBASTIÀ

 

A tres quarts de cinc de la tarda, repic de les campanes ‘Sebastiana i Enriqueta’, convidant a tothom a la novena.

A les cinc de la tarda, Novena i cant del Goigs al màrtir Sant Sebastià a la seva ermita.