Dijous, 25 d'abril de 2024
És notícia

La Producció Nacional de Dansa arriba a VNG

Avatar photo

Serà dissabte al Teatre Principal. Diumenge és el torn del teatre familiar amb 'El silenci d'Hamelin'

Vilanova i la Geltrú se suma al Pla d’Impuls a la Dansa de la Generalitat de Catalunya amb la programació de la Producció Nacional de Dansa.

Així, aquest dissabte 18 de novembre a les 21 h, el Teatre Principal acollirà la doble sessió de dansa contemporània de la Producció Nacional de Dansa, amb “L’Estol”, de Roser López Espinosa; i “Many”, de Thomas Noone.

El panorama creatiu de la dansa catalana ofereix una gran riquesa i diversitat de companyies i creadors que gaudeixen de reconeixement nacional i internacional; alhora, el país té una bona xarxa de teatres municipals i equipaments escènics de qualitat. Per tal de visibilitzar, compartir i apropar a públics més amplis els creadors del país, el Pla d’Impuls a la Dansa de la Generalitat de Catalunya produeix una peça de gran format escènic que es pot veure la temporada 2017-2018 en la programació del Mercat de les Flors i en expansió als teatres municipals del territori. Enguany la producció presenta un programa doble de la mà dels coreògrafs Roser López Espinosa i Thomas Noone.

Roser López Espinosa, formada a Amsterdam, ha treballat amb coreògrafs catalans com Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Iago Pericot o Pere Faura. Des de l’any 2006 també desenvolupa la seva pròpia obra com a creadora, que li ha valgut el reconeixement amb diversos premis i és regularment present a escenaris internacionals. La peça que presenta, “L’Estol”, pren com a partida el fascinant viatge de migració de les aus i el desig de volar.

Thomas Noone treballa amb la seva pròpia companyia a Barcelona des de 2001. També treballa com a coreògraf convidat per a companyies internacionals. Des de 2006 és director artístic del festival Dansat. El 2011 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona. Noone proposa “Many”, una peça abstracte que té com a fil conductor el moviment i la música per abordar el tema de l’individu versus el grup.

Després de la representació, els espectadors que ho desitgin podran gaudir d’una trobada amb els ballarins per conèixer més de prop les dues coreografies creades per a aquesta producció.

Diumenge teatre
I diumenge, a les 18 h, el Teatre acollirà una representació de teatre familiar, amb “El silenci d’Hamelin”, de la reconeguda Farrés Brothers i cia.
Una obra accessible a tots els públics, incloses les persones sordes, a partir dels 7 anys.
Hi ha qui no hi sent… i hi ha qui no escolta! Una intriga nova a partir d’una història vella. La Clara i el Bruno són germans. Són dos dels nens que van viure allò que va passar a la ciutat d’Hamelin. Ara ja són grans, i un personatge estrany els ha demanat d’explicar-ho de nou. De vegades cal tornar al passat per posar les coses a lloc. A “El silenci d’Hamelin” capgirem l’argument tradicional afegint-hi un personatge que no hi sent. Això ens permet parlar dels avantatges de tenir desavantatges, de les altres capacitats. I ens dóna joc per crear una intriga nova a partir d’una història vella, posant èmfasi en el punt de vista a l’hora de narrar l’acció.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Salou i l’ACA actuaran conjuntament per la millora de la llera del barranc de Barenys

Notícia següent

Ematsa destinarà més de 4,5 milions d’euros a millorar la xarxa d’aigua i clavegueram

Notícies relacionades