El Premi Canyelles de Pintura concedirà un sol guardó de 10.000 euros a la millor obra

L’Art Canyelles es reconverteix en un certamen exclusivament pictòric en la seva sisena edició

L’Exposició d’Artistes Novells ArT Canyelles es reconverteix en aquest 2018 en el Premi Canyelles de Pintura, mantenint el patrocini de Laboratoris Echevarne, i amb una de les dotacions més importants del país per al guanyador, 10.000 euros.

Després de cinc anys, la mostra ha evolucionat de manera notable, i en aquesta sisena edició s’ha apostat per centrar-se exclusivament en les tècniques pictòriques, recuperant així l’esperit artístic d’una època en què el poble va ser un referent per a molts pintors, després que Joaquim Mir, caps als anys vint, iniciés els seus treballs sobre paisatges de Canyelles. El poble es va popularitzar entre els artistes de l’època i han estat molts els que han tingut, des d’aleshores, Canyelles com a referent de la seva obra. És el cas de Jaume Brichfeus o Ramon Sanvisens.

L’estreta vinculació entre Canyelles i la pintura s’ha mantingut en el temps i des de fa uns quants anys, s’hi ha organitzat exposicions, concursos de pintura ràpida i l’Exposició ArT Canyelles en què, tot i acollir altres disciplines artístiques, la pintura ha tingut sempre una presència destacada. De fet, en la darrera edició la pintura ja va adquirir més protagonisme  i el certamen va incloure una modalitat dedicada exclusivament a aquest àmbit artístic. Comptava, a més un important premi de 6.000 euros, amb l’objectiu d’assegurar la participació d’obres i artistes de qualitat, tant de l’àmbit comarcal com nacional.

Aquesta línia es potencia encara més en aquesta nova edició, en què el Premi Canyelles Pintura incrementa fins a 10.000 euros la dotació del guardó per a l’obra guanyadora. Es converteix així en un dels certàmens pictòrics del país amb major dotació econòmica, gràcies al patrocini de Laboratoris Echevarne, que ha mantingut el seu suport des de la primera edició. La dotació de 10.000 euros iguala, per exemple, a la que ofereix el prestigiós Premi Reina Sofia de Pintura.

L’Exposició es podrà visitar entre el 12 i el 20 de maig de 2018 a la Sala Multicultural. El premi es farà públic el dia 13 de maig, durant el certamen multisectorial VADE fires. La participació és oberta a tots els artistes a títol individual, la temàtica és lliure i s’accepten totes les tècniques pictòriques. El jurat estarà format per persones de reconegut prestigi dins del món de l’art. Faran una selecció prèvia de les obres presentades i abans del dia 15 d’abril, comunicaran als artistes si han estat seleccionats o no.

Inscripció oberta fins al 18 de març

Per presentar les obres, cal entrar a la pàgina web de l’Ajuntament de Canyelles (www.canyelles.cat<http://www.canyelles.cat/>) i omplir el formulari, adjuntar una imatge digitalitzada, fotografia de l’artista, i també un CV sobre la trajectòria i obra de l’autor.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre el certamen: http://www.canyelles.cat/artcanyelles/

El formulari d’inscripció i les bases de participació les trobareu en aquest enllaç.<http://www.canyelles.cat/festes-cultura-i-patrimoni/inscripcio-al-premi-canyelles-de-pintura-2018>