Música i pintura es fusionen aquest dissabte al Centre Cultural Miramar de Sitges

El pianista Tutu Pachamama i l’artista Blanca Benítez uneixen el seu talent amb una proposta original Pintant la Pachamama . La iniciativa, impulsada per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, tindrà lloc aquest dissabte al Centre Cultural Miramar

L’artista Blanca Benítez i el pianista sitgetà Tutu Pachamama presentaran demà dissabte, 24 de novembre, de cinc a set de la tarda ‘Pintant la Pachamama’ una fusió de concert de piano i pintura en directe al Centre Cultural Miramar. Aquesta activitat artística, impulsada per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, convertirà el Centre Cultural Miramar en sala de concert i taller creatiu a través de la unió del talent de la pintora i el músic.

La col·laboració entre els dos artistes sitgetans neix de compartir el Centre Cultural Miramar, on la pintora Blanca Benítez exhibeix la mostra ‘O mare e tu’ i on Tutu Pachamama, nom artístic del músic sitgetà Jordi Tutusaus, ofereix cada dissabte concerts de piano.  

El músic i compositor toca a l’auditori del Centre Cultural Miramar 12 temes propis que gravarà durant l’hivern i que conformaran el seu disc debut ‘Que no te sirvan las palabras’. El programa inclou cançons com Nieve, El Milagro i Alma, que després d’enregistrar el disc estaran disponibles a la plataforma Spotify. Mentrestant lles peces es poden escoltar als concerts que comencen a dos quarts de cinc de la tarda i s’allarguen fins a les set del vespre.

Fa 5 anys, quan vivia a Amsterdam, el músic va començar a composar els temes del seu àlbum debut, però ha continuat aquest treball a Sitges, al seu poble natal. Des de fa dos anys, Tutu Pachamama, ha tornat a viure a la vila després d’un període a països com Perú o Holanda, on ha continuat el seu aprenentatge musical. El seu retorn a Sitges li ha permès assajar i composar amb el piano de cua municipal que la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes posa a l’abast de la ciutadania a l’auditori del Centre Cultural Miramar. El músic assegura que “m’agrada tocar aquest piano, encara que és una mica antic, perquè em serveix per millorar la tècnica i la rapidesa. Hi he composat peces del meu primer treball que amb un altre piano no ho hauria pogut fer”.

Després de veure com els espectadors de les exposicions li demanaven poder entrar per escoltar la seva música, Tutu Pachamama va començar a oferir concerts a la primavera. L’artista, que també toca la guitarra i canta, afirma que el seu objectiu és apropar la música contemporània al públic i transmetre els missatges de pachamama. Segons el músic “la pachamama es pot traduir per ‘mare terra’ o ‘mare naturalesa’, però per a ell significa que són cançons per connectar amb l’essència i per creure en un mateix.