Melendi desferma l’eufòria co·lectiva al Festival Terramar de Sitges

Cantautor i compositor ha creat escola amb un estil propi de narrar històries nascudes de la vida quotidiana

Imatge del concert de Melendi. Foto: FJT

Els primers compassos s’han començat a escoltar un parell de minuts abans de les deu de la nit, i ha esclatat el deliri col·lectiu a l’auditori dels Jardins Terramar de Sitges. I tot seguit, Melendi sortia dalt de l’escenari disposat a donar-ho tot, segons confessava ell mateix, davant d’un públic que omplia de bat a bat el recinte.

La nova gira de l’artista, “Mi cubo de Rubik”, ve precedida pel seu reconeixement dins i fora de les nostres fronteres com una de les figures més destacades de la música en espanyol del últims temps. Després de més de quinze anys de discografia, aquest és el seu novè àlbum d’estudi, que arriba en el moment més dolç de la seva carrera.

Cantautor i compositor, Melendi ha creat escola amb un estil propi de narrar històries nascudes de la vida quotidiana, amb una lírica que transcendeix més enllà de les paraules, per convertir-se en la prosa d’un trobador del pop espanyol del segle XXI. Les seves cançons són himnes per milions de seguidors a banda i banda de l’Atlàntic, com ha quedat demostrat aquesta nit al Festival Terramar de Sitges.

Melendi és una de les figures més importants del panorama musical dels últims anys. Molts dels seus èxits formen part de la història recent de la música en espanyol i són aclamats en els seus sempre multitudinaris concerts amb una espectacular escenografia. “Un violinsta en el tejado”, “Tocado y hundido”, “Cheque al portamor”, “Tu jardín con enanitos” i uns dels últims hits “Déjala que baile”, que va enregistrar amb Alejandro Sanz, a més de tot un clàssic amb el que ha tancat el concert d’aquesta nit, “Lágrimas desordenadas”.

Melendi ha estat acompanyat per una banda fantàstica formada per José Luis Castro (director musical i guitarra), Carlos Rufo (guitarra), Francisco Javier Ramos (guitarra espanyola), Jose Agustín Guereñu (Baix), Vincenzo Filippone (bateria), Luca Germini (pianista) i Esmeralda Grao (cors).