Llum verda a les obres de rehabilitació de la coberta de la Sala Foment del Balaguer

L'objectiu és acabar amb les filtracions d'aigua de l'edifici, construït el 1897

0
89
Imatge de la coberta a reparar. Foto: Aj. VNG

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat aquesta setmana la modificació pressupostària per poder fer les obres de la coberta de la Sala Foment de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

El regidor de Patrimoni Cultural, Jordi Medina, explica que “aquestes obres fa anys que eren necessàries, perquè quan plou hi ha problemes en la canalització de les aigües, i això pot afectar les peces patrimonials del Museu”. La rehabilitació, que costarà prop de 140 mil euros, es farà en part gràcies a una subvenció extraordinària de la Generalitat, i els altres dos terços provenen de fons municipals, concretament del romanent de l’Organisme Autònom Víctor Balaguer.

El govern municipal vol contemplar en el Pla d’Acció Municipal les inversions per fer front a la rehabilitació dels edificis municipals. L’any vinent es faran també les obres de climatització de tot l’edifici del Balaguer, amb la subvenció del 50% per fons europeus, per adaptar-se als estàndards europeus.

“Serà un any de conviure amb obres, però són inversions necessàries que serviran per poder posar en valor la nostra institució, perquè puguem projectar amb bona imatge i bones condicions tot el patrimoni que s’exposa a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú”, ha dit el regidor.

Després del període de licitació i contractació, es preveu que les obres s’iniciïn a finals de novembre. L’arquitecta municipal Anabel Fuentes ha explicat que la rehabilitació amb nous tancaments serà com la que ja es va fer fa poc a la coberta de la Sala Informalistes, perquè les patologies són les mateixes. Els dos cossos es van afegir a l’edifici original el 1897, i ara cal fer uns tancaments actuals, però que respectin l’estètica de l’època. L’edifici està protegit per la declaració de Bé Cultural d’Interès Nacional, per això s’han consensuat les decisions amb la Comissió Territorial de Patrimoni de la Generalitat. Així, caldrà fabricar uns panells de mida més petita per poder assumir la curvatura i evitar filtracions i condensacions del tancament de la coberta. La fabricació de material especial, com un gres esmaltat en diferents colors, fa que el termini previst per les obres sigui d’uns cinc mesos.

FER UN COMENTARI