L’Espai Far s’adhereix a la Xarxa de Museus Marítims de la costa catalana

L'objectiu és impulsar el patrimoni cultural marítim de manera conjunta, intercanviant experiències

Divendres es va signar, a la Casa Olivella, el conveni d’adhesió de l’Espai Far a la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana.

En l’acte de signatura, la tercera tinenta d’Alcaldia i regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens, va recordar que aquest era un dels objectius des que es va inaugurar fa un any i mig “aquest espai de referència, que el que vol és recuperar la vinculació de la nostra ciutat amb el mar, i posar en valor el patrimoni mariner de Vilanova i la Geltrú”.

Llorens va voler agrair la tasca de Roger Marcet, director de la Xarxa de Museus marítims, en tot el procés de creació de l’Espai Far, ja que va posar a disposició tota la seva experiències de molts anys en matèria de patrimoni museístic.

Per la seva banda, Marcet, que també és director general del Consorci de les Drassanes Reials i el Museu Marítim de Barcelona (MMB), destacava en l’acte de signatura que “la Xarxa ha ajudat a potenciar i a crear diversos museus com l’Espai Far, punts de difusió del patrimoni marítim vinculat a un territori”.

Amb aquesta signatura, l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú s’adhereix a la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana per impulsar el patrimoni cultural marítim. La xarxa funciona de manera transversal, i desenvolupa activitats als seus museus, esdevenint sobretot un espai de relació i d’intercanvi de coneixement que ajuda a avançar tots i cadascun dels museus.