L’artista Blanca Benítez convida a la introspecció a través de l’exposició ‘O Mare e tu’

Una quarantena d’obres conformen la mostra que s’inaugurarà aquest dissabte a les set de la tarda a la planta baixa del Centre Cultural Miramar. A través d’aquesta exposició, organitzada per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, de l’artista sitgetana convida a l’espectador a fer una introspecció per allunyar-nos del soroll innecessari de la paraula i comunicar-nos amb nosaltres mateixos

0
274
Imatge de Blanca Benítex a l'exposició. Foto: Cedida
Circ Raluy Legacy 728×90

L’artista Blanca Benítez Montané ultima els darrers detalls de l’exposició de pintures que s’inaugurarà aquest dissabte a les set del vespre al Centre Cultural Miramar. La mostra ‘O mare e tu’, organitzada per la regidoria de Cultura, Tradicions i Festes, està formada per una quarantena d’obres que conviden a la introspecció i, alhora, mostren l’evolució artística de la pintora sitgetana que personifica el talent sorgit a la vila.

Deu anys després de sorprendre el públic amb la seva primera exposició individual al mateix equipament cultural, ara Blanca Benítez torna al Centre Cultural Miramar per presentar al públic obra nova i un nou pas endavant en la seva carrera pictòrica. La majoria de les obres són d’aquest 2018, fins i tot algunes peces han estat creades en les darreres setmanes, però també hi ha peces del 2017.

L’exposició s’estructura en dos grans àmbits per mostrar la versatilitat artística de Blanca Benítez. El primer conté prop d’una vintena de quadres en el marc de la col·lecció ‘O Mare e tu’, que està inspirada a partir del fado homònim de Dulce Pontes. Aquestes creacions artístiques, situades a la sala principal, conviden a la introspecció i a allunyar-se del soroll innecessari de la paraula. L’artista sitgetana assegura que vol transmetre, a través dels quadres amb imatges oníriques, “el mateix que sento jo quan escolto un fado, el to que té la melodia i la veu tendra i, alhora, amb un puntet de melancolia”.

Al segon àmbit, ubicat a la sala següent, es fa un petit tast dels treballs que ha realitzat Blanca Benítez en el món de la il·lustració. Des de fa tres anys també plasma el seu art en il·lustracions, creades artesanalment i sense utilitzar l’ordinador, tant per a articles com per a cartells. En aquest apartat es poden veure també les il·lustracions del conte infantil ‘La Tecla i el Casinet de dalt’, que ensenya la petita història del Casino Prado.

També hi ha un altre espai per a la col·lecció d’il·lustracions ‘Aquellas pequeñas cosas’  que parlen sobre el record i es basen en una cançó de Joan Manel Serrat, i un altre apartat per a la col·lecció anomenada ‘En blanc’, en què l’artista deixa veure molt el paper. La temàtica sitgetana també és present en aquesta exposició representada per tres escenes de la festivitat del Corpus. L’àmplia selecció de creacions permeten veure com Blanca Benítez torna a utilitzar les tècniques clàssiques de pintar a l’oli, l’acrílic i també el dibuix al carbó. La mostra exhibeix també esbossos, que exemplifiquen com es forma una col·lecció de pintura, ja que segons Blanca Benítez “els esbossos tenen una expressivitat i una força comunicativa, que quan es posa el color es perd i jo volia recuperar-la”.

L’exposició es podrà visitar al Centre Cultural Miramar del 27 d’octubre al 9 de desembre.

Blanca Benítez, una artista versàtil   

L’artista sitgetana, Blanca Benítez i Montané, ha viscut sempre entre pinzells des de ben menuda. L’any 1995 va començar el seus estudis a l’escola d’art de Giovanni Battista Scalabrini (Veneçuela) dirigida pel mestre i el seu mentor, Francesco Santero. Més tard va compaginar els estudis d’art amb els d’arquitectura a la universitat Santiago Mariño. Tot i que la seva trajectòria professional s’inicia a la dècada dels 90, amb l’inici del nou mil·lenni les escenes i els bodegons festamajorencs de la pintora esdevenen molt populars i, de retruc, es converteixen en el seu segell identificatiu.

Amb moltes ganes d’experimentar, el seu art va evolucionar cap a noves formes d’expressió plàstica que la van portar a explorar nous camins pel que fa al contingut i a la tècnica. Aquest canvi va donar com a resultat l’exposició de l’any 2008 al Miramar, que va significar un punt d’inflexió en la seva trajectòria cap a una pintura més íntima i a utilitzar la tècnica mixta basada en el collage, l’acrílic i la pintura a l’oli. Aquesta primera mostra individual a Sitges va suposar-li un impuls com a artista emergent. Ara,  deu anys més tard i amb un estil realista i simbòlic, l’artista Blanca Benítez engega una nova etapa. La creadora sitgetana ha participat en nombroses exposicions col·lectives a diferents espais de la vila i també ha realitzat mostres, tant individuals com col·lectives, a més de 10 ciutats d’Europa Amèrica i Àsia.

Amb l’objectiu d’oferir també els seus coneixements de l’art, Blanca Benítez també combina la docència amb la seva vocació de pintora i il·lustradora i imparteix classes de dibuix i pintura a Sitges i Sant Pere de Ribes.

FER UN COMENTARI