La Sala de VNG, escenari dels concerts de petit i mitjà format del Medusa Rocks

El Centre d'Art Contemporani inicia una nova etapa amb la voluntat de programar noves experiències d'art i col·laborar amb entitats i artistes locals

El Centre d’Art Contemporani La Sala inicia aquest dissabte 3 de novembre, amb el Cicle de Concerts Medusa Rocks, una nova etapa de programació més enllà de la purament expositiva. Segons ha explicat al regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Adelaida Moya, “a La Sala iniciem una nova etapa en la qual volem tractar l’art contemporani des d’un aspecte més ampli”. Per a la regidora Moya, “tenim un teixit associatiu actiu i propositiu”amb qui volem explorar noves vies de col·laboració.

El primer d’aquests concerts, de petit-mitjà format, se celebrarà dissabte a partir de les 19.30 h i comptarà amb l’actuació de Xavier Calvet i de Matthew Mc Daid. Es tracta d’una proposta, han explicat els organitzadors del cicle, Laia Garcia i Llorenç Orriols, que “manté la dinàmica dels darrers 5 o 6 anys amb presència de bandes novells d’arreu del territori i d’altres de consagrades”. Així mateix, ha continuat Llorenç Orriols, “mantenim l’aposta pels músics locals”, en aquest primer concert de la mà de Xavier Calvet que es presenta amb el seu disc en solitari. Pel que fa a Matthew Mc Daid, ha afegit Llorenç Orriols, “és un cantautor de Rupit, nascut a Belfast que es presenta de la mà del reconegut segell discogràfic Canyon Records i que va ser millor banda revelació del 2018, segons la revista Mondo Sonoro”.

El cicle de concerts Medusa Rocks, ha explicat Laia Garcia, “continuarà amb dues propostes més el 19 de gener i el 9 de febrer de 2019”. Pel que fa al nou espai, tant des de la Regidoria de Cultura com des de l’entitat cultural s’ha destacat el fet d’haver unit dues necessitats. D’una banda que la Medusa havia de canviar d’escenari el cicle de concerts i de l’altra la voluntat municipal de donar un nou impuls a La Sala. En aquest sentit, la regidora de Cultura ha afirmat que “no parlem de convertir La Sala en una sala de concerts sinó que volem ampliar l’espectre de la programació que s’hi ofereix”. També ha insistit que “estem oberta a rebre propostes per part de les entitats de la ciutat” i no ha descartat que s’hi puguin programar creacions de vídeo-art o d’altres experiències d’art contemporani.