La Geltrú fa una crida a la revolució per l’Arrivo

Les entitats organitzadores de l'arribada del Carnestoltes demanen que es faci justícia amb el barri geltrunenc

Imatge de la presentació de les entitats que organitze l'arrivo. Foto: Cedida

Surt a la llum el primer comunicat oficial al voltant de l’organització de l’Arrivo del Carnaval de Vilanova i la Geltrú. En un vídeo difós a les xarxes socials i a mitjans de comunicació locals un Comitè de crisi de l’Arrivo fa una crida a recuperar l’autèntica identitat, diuen, de la Geltrú. A través d’un comunicat audiovisual es reclama ‘fer justícia’. Els membres de l’organització de l’Arrivo demanen als geltrunencs i als vilanovins desencantats, diuen, a un alçament popular el divendres de Carnaval.

La convocatòria és per l’1 de març a les 18.15 hores al Castell de la Geltrú, llar del feudal geltrunenc, puntualitzen des del Comitè de crisi de l’Arrivo. Enguany, l’espectacle i l’arrencada de l’Arrivo pel que fa al seguici serà en aquest punt del barri de la Geltrú i tot seguit la comitiva es dirigirà cap a la plaça de la Vila per continuar l’espectacle. Com en els darrers anys la lectura del sermó es farà abans de la sortida de les carrosses participants a l’Arrivo.

Al vídeo hi apareixen quatre individus vestits de comparsers de les quatre entitats que hi ha al capdavant de l’Arrivo. Un d’ells és l’encarregat de llegir el document i fer una crida a la revolució. El comunicat, gravat suposadament en algun magatzem de la Geltrú, deixa entreveure cap on pot anar la posada en escena de l’Arrivo i té l’objectiu d’escalfar motors de cara a Carnaval.

L’Arrivo, entre quatre entitats

El comunicat ha servit per donar a conèixer, oficialment, que hi ha quatre entitats darrere l’organització de l’Arrivo de Vilanova 2019: l’Associació de veïns de la Geltrú, La Puput, l’Associació d’Amics del Drac de la Geltrú i l’Associació de veïns del Tacó. Després d’una darrera crida perquè les entitats s’animessin a assumir l’arribada del Rei Carnestoltes a Vilanova l’Associació de veïns de la Geltrú es va oferir a organitzar aquest acte a l’assemblea de la Federació d’Associacions pel Carnaval de principis d’octubre. En aquesta mateixa assemblea La Puput es va animar a participar de l’organització de l’Arrivo i posteriorment també s’hi han sumat el Drac de la Geltrú i el Tacó.