La 30a edició del Pessebre Vivent de Ribes a Ca l’Escolà

La masia històrica de Ca l’Escolà és el lloc triat per fer el 30a edició del Pessebre Vivent Parlat de Ribes, organitzat per l’entitat Els Xulius-CSR.Ca l’Escolà encara no havia acollit mai el pessebre

La primera notícia que es té de la masia és de l’any 1588, on consta que era propietat dels Falç de Sitges i s’anomenava el Mas Renart, encara que més antigament es coneixia pel Mas Caçador. A partir de 1849 ja consta amb el nom actual. Ca l’Escolà és una casa amb diversos cossos. La façana principal, orientada al SE, té un portal de mig punt adovellat i al seu interior una arcada gòtica. La masia també destaca per la bellesa del seu entorn i la proximitat al poble de Ribes.

Les tasques de treball per tirar endavant el nou pessebre ja fa setmanes que van començar. La direcció teatral ja fa temps que treballa en els quadres i textos, on cada any en funció de l’espai, es trien unes escenes o unes altres, comencen de zero. L’equip tècnic, ja fa uns quants caps de setmanes que estan adequant i preparant  l’espai per poder tenir l’espectacle a punt el dia de Nadal.Des de l’organització un anys més, s’harenovat completament el pessebre per oferir espectacle diferent i únic, gràcies sobretot el potent equip humà, que forma tot el pessebre.

Un total de 200 persones, actors, tècnics, muntadors, modistes, atrezzo, col·laboradors… formen l’elenc que portarà a terme aquesta gran representació nadalenca.

Un pessebre itinerant amb un muntatge espectacular

L’espectacularitat del muntatge, llum, so i efectes, i el caràcter itinerant (cada any es fa en un indret diferent) són dues de les principals característiques del Pessebre Vivent Parlat de Sant Pere de Ribes, que organitza l’entitat Els Xulius – Centre Social Ribetà. També el caràcter popular i participatiu. L’essència del Nadal convertida en una experiència que farà sentir a tots els assistents la joia i la màgia pròpia d’aquestes festes.

Quatre dies de representacions

Les representacions previstes són els següents dies:

– 25 de desembre, a partir de les 18:30h., en sessions cada 30 minuts.

– 26 de desembre, a partir de les 18:00h., en sessions cada 30 minuts.

– 27 i 28 de desembre, a partir de les 17:45h., en sessions cada 30 minuts.

– La durada de les representacions és de 75 minuts aproximadament.

– Les entrades es podran adquirir on-line, a través del web

www.pessebreviventparlat.ribes.org

També de manera anticipada al Bar Ca La Nisa (c/ Major 13) per les tardes i els dies de representació de 12h a 14h i de 17h a 19.

Recordem que al lloc de representació no es venen entrades.