Josep Plaja guanya el Premi Canyelles Pintura 2019

El premi, dotat amb 10.000 euros, ha estat per a l’obra ‘Paisatge silenciós’ de l’artista gironí

0
173
Imatge de Josep Plaja López amb l'obra pictòrica. Foto: Aj. Canyelles

Josep Plaja López, s’ha proclamat guanyador del Premi Canyelles de Pintura 2019, dotat amb 10.000 euros, que s’ha lliurat aquest dissabte passat 4 de maig. En un acte celebrat a la Sala Multicultural de Canyelles, el jurat ha fet públic el veredicte dels sis finalistes i del guanyador d’aquest importantíssim certamen pictòric, patrocinat pels Laboratoris Echevarne.

Afincat a Esclanyà (Girona), Josep Plaja s’ha fet amb el primer premi amb l’oli Paisatge silenciós. L’artista ha exposat a diversos indrets del país i ha obtingut també diferents premis de pintura com el primer Premi Internacional de Tossa de mar o el Primer Premi de les Arts i les Lletres d’Andorra. L’artista s’ha imposat als cinc finalistes restants, que han rebut una menció. Es tracta dels artistes Narcís Sala Gascons, Àngel Gonzàlez Llàcer, Bernat Burgueño Barris, Rosa Ana Martos Sitchá i Mercè Humedas Parés.

En l’acte de lliurament hi ha intervingut l’alcaldessa de Canyelles Rosa Huguet, que ha destacat la feina dels artistes i ha agraït novament el suport que Laboratoris Echevarne ha ofert des del primer moment a quest certamen, que té una de ls dotacions econòmiques més importants del país. El Doctor Fernando Echevarne, per la seva banda, ha destacat la notable qualitat de les obres participants en aquesta edició. Joan Carles Vicente, portaveu del jurat, ha explicat com s’han valorat les sis obres finalistes El jurat de l’edició 2019 del Premi Canyelles de Pintura l’integraven Joan González, Ferran Josa, Joan Carles Vicente, Salvador Pascual, Emili Tristan i Antoni Audi.

El Premi Canyelles de Pintura 2019 ha estat un èxit de convocatòria. Es van presentar 139 obres d’arreu del país, de les quals es va per una primera preselecció de 61. Finalment van ser sis les obres finalistes i el mateix dissabte 4 de maig al matí, el jurat emetia el seu veredicte final, que es donava a conèixer a la tarda. Les 61 obres aspirants s’exposen a la Sala Multicultural entre el 4 i el 12 de maig d’aquest 2019.

Després de set anys, la mostra ha evolucionat de manera notable, i en aquesta edició s’ha apostat novament per centrar-se exclusivament en les tècniques pictòriques, recuperant així l’esperit artístic d’una època en què el poble va ser un referent per a molts pintors, després que Joaquim Mir, cap als anys vint, iniciés els seus treballs sobre paisatges de Canyelles. El poble es va popularitzar entre els artistes de l’època i han estat molts els que han tingut, des d’aleshores, Canyelles com a referent de la seva obra. És el cas de Jaume Brichfeus o Ramon Sanvisens.

L’estreta vinculació entre Canyelles i la pintura s’ha mantingut en el temps i des de fa uns quants anys, s’hi ha organitzat exposicions, concursos de pintura ràpida i l’Exposició ArT Canyelles en què, tot i acollir altres disciplines artístiques, la pintura ha tingut sempre una presència destacada.

FER UN COMENTARI