Inversió de 120.000 euros a les biblioteques de VNG per millorar la funcionalitat, l’accessibilitat i la seguretat

La Joan Oliva reobre demà totes les sales, després de tres mesos d’obres

La biblioteca Joan Oliva reobre demà totes les sales, després de tres mesos i mig d’obres que han mantingut tancat parcialment l’equipament. A la instal·lació de la plaça de la Vila s’ha replantejat la distribució de la segona i la tercera i planta per tal d’aprofitar al màxim l’espai i s’ha realitzat tota una sèrie d’accions relacionades amb l’accessibilitat i la seguretat de l’edifici, com ara la millora de les baranes.

Al llarg de 2017 i 2018 s’han invertit 120.000 € per tal de reformar els equipaments de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú: la biblioteca Joan Oliva i Milà i la biblioteca Armand Cardona Torrandell.

La regidora de Cultura, Adelaida Moya, ha explicat que l’equipament de la plaça de la Vila, inaugurat l’any 1995, necessita actualitzar les seves instal·lacions. “Les biblioteques a Vilanova estan sent objecte de diferents inversions des de ja fa uns anys, són equipaments per on passa moltíssima gent, estan absolutament oberts a la ciutadania i per sort la ciutadania en gaudeix i en fa ús”.

Les obres a la Joan Oliva han estat per millorar la funcionalitat, l’accessibilitat i la seguretat, ampliant les sales i fent més permeables els espais. S’ha modificat la ubicació dels punts d’informació i control de les sales, perquè les sales s’han ampliat cap als espais de l’escala, facilitant així la ubicació de nous serveis als usuaris i oferint un major nombre de punts de lectura així com de punts de connexió multimèdia.

Adelaida Moya ha volgut agrair l’esforç del personal de la biblioteca, que ha fet possible mantenir el servei obert a la planta baixa mentre han durat les obres, “s’ha intentat mantenir la normalitat en el servei fins on s’ha pogut”.

Les obres han millorat els recorreguts per les escales amb la instal·lació de passamans, vidres continus i altres accions. També s’ha actuat en els serveis higiènics i en els seus accessos per tal de fer-los més accessibles, especialment per a les persones en cadires de rodes.

Aquest projecte no s’atura aquí i continuarà al llarg de l’any 2019. Pel 2019 la inversió prevista és de 65.000 €.