Reobert el camí de Santa Llúcia a VNG

El camí ha estat durant dècades totalment intransitable

Imatge del camí de Santa Llúcia a VNG. Cedida

Desprès de dos anys i mig de desbrossament de la vegetació i reconstrucció dels marges de pedra seca per part de voluntaris de Garraf Coopera, l’històric camí està llest per ser inaugurat i posat a disposició de la població.

El camí de Santa Llúcia connecta la urbanització de Santa Llúcia amb l’avinguda Aragai i el barri del tenis. Forma part de la Carrerada de la Cerdanya, que durant segles va ser el camí ramader més important de Catalunya. Últimament, diferents municipis i associacions han començat la seva recuperació. Com a resultat hem pogut veure com una gran manada de cavalls de la Fundació Miranda les últimes tardors ha arribat a Vilanova des dels Pirineus per la Carrerada per passar l’hivern al Parc del Garraf.

Junt amb el camí d’Adarró, que també forma part de la Carrerada i també ha estat recuperat per voluntaris de Garraf Coopera, el camí de Santa Llúcia constitueix una excel·lent connexió per a vianants i ciclistes cap a la platja de Ribes Roges des de barris com el tenis, la Collada i Font Somella. La intenció de Garraf Coopera és que els dos camins es consolidin com un tipus de Via Verda entre aquests dos extrems de la ciutat. Perquè això sigui realitat, l’associació ha demanat l’Ajuntament i la Diputació que facin més segur el creuament de la C-246a a l’entrada de la urbanització de Santa Llúcia. Durnat el llarg del camí es poden gaudir de les mangnífiques vistes sobre el mar i tota la zona verda de l’Ortoll.