El grup teatral Gent de Teatre de Sitges estrenarà ‘L’Auca del Sr. Rusiñol’

El Saló d’Or del Palau Maricel acollirà les representacions de l’obra en format de lectura mixta teatralitzada

El col·lectiu Gent de Teatre de Sitges representarà els dies 18 i 19 de novembre ‘L’Auca del Sr. Rusiñol’ en format de lectura mixta teatralitzada. El Saló d’Or del Palau Maricel acollirà la representació teatral de l’obra, escrita pel dramaturg català Agustí Soler i Mas estrenada l’any 1982. En aquest espai emblemàtic i russinyolenc, 24 actors llegiran i interpretaran ‘L’auca del Sr. Rusiñol’ en tres funcions. Les representacions seran dissabte 18 de novembre a les 18 h i a les 21 hores, i també diumenge 19 de novembre a les 19 hores. Les entrades costen 10 euros i es poden adquirir una hora abans de cada representació al mateix Palau Maricel.

La regidora de Cultura, Tradicions i Festes, Rosa Tubau, explica que “amb aquesta activitat que es fa amb el suport de la regidoria de Cultura participem de nou amb la celebració del centenari de l’’Auca del Sr Esteve’ que durant tot aquest any hem estat duent a terme”.

L’Auca del Sr. Rusiñol’ és un retaule inspirat en la vida i llegenda de l’artista. Al llarg de 21 quadres s’expliquen diversos episodis de la seva vida com l’estreta relació amb el seu avi o les vivències amb artistes, dramaturgs i intel·lectuals com Ramon Casas, Enric Clarasó, Ramon Canudas, Àngel Guimerà, Josep Pla, Miquel Utrillo, Amadeu  Vives, l’actriu Maria Guerrero o la dramaturga Emilia Pardo Bazán. La primera trobada amb la seva dona, Lluïsa Denís, el naixement de la seva filla Maria, la fundació del Cau Ferrat, la tercera Festa Modernista a Sitges, la seva greu malaltia i la retirada a Aranjuez són alguns dels episodis que retrata una obra que comença el 25 de febrer de l’any 1861 quan neix Santiago Rusiñol i acaba el 13 de juny de 1931, data de la seva mort. L’obra va ser estrenada a Navarcles l’any 1982 i ara de la mà del grup Gent de Teatre de Sitges es presenta llegida, però alhora interpretada i fent paleses les característiques diferencials dels personatges respectius.

Amb aquesta representació, Gent de Teatre de Sitges vol reivindicar, d’una banda, la commemoració del centenari de l’estrena teatral de ‘L’Auca del Sr. Esteve’ escrita per Santiago Rusiñol i, de l’altra, el desè aniversari de la representació d’aquesta obra interpretada també pel col·lectiu com a cloenda de la celebració de l’Any Rusiñol a l’Hotel Melià Sitges.