Gloria Gaynor converteix el Jardins de Terramar en una gran discoteca dels anys 80

El festival és a punt de tancar l’edició 2018 fregant una mitjana del 80% de venda d’entrades en el conjunt de la programació

Gloria Gaynor ha fet vibrar l’auditori dels Jardins de Terramar convertint-lo en una gran pista de ball dels anys 80 en el que ha estat un dels últims concerts d’aquesta edició del festival. La inconfusible veu de la diva nord-americana ha encisat els prop de 2.000 espectadors que omplien el recinte i que s’han deixat endur pel ritme dels èpics èxits del soul i la música disco. Els icònics ‘Goin’ out of my head’ i ‘I am what I am’ no han faltat en una nit càlida en què Gaynor ha també versionat altres grans hits coetanis del funky com el modern ‘September’. Ha estat al final, però, quan realment s’ha desfermat l’embogiment del públic, amb el gran esclat de l’I will survive’. Amb el xou de música i llum d’aquest divendres, el festival Jardins de Terramar encamina la recta final amb satisfacció per part de la direcció, que assegura que pràcticament ha venut un 80% de les entrades previstes, amb cinc concerts en els quals s’han arribat a exhaurir totes les localitats.

Amb més de 40 anys de trajectòria dalt els escenaris, la llegendària Gloria Gaynor ha demostrat davant el públic del Terramar que manté una energia incombustible. Una gran bola de miralls emulant les grans discoteques de la dècada dels 80 ha presidit una nit on el públic ha pogut fer un salt en el temps, deixant-se endur per grans hits que han despertat llargues ovacions i aplaudiments.

‘Goin’ out of my head’, ‘I am what I am’ i ‘Never can say goodbye’ han obert una nit on el públic no ha trigat a deixar-se endur pel ritme de la música disco més genuïna, amb temes propis de Gloria Gaynor però també amb versions que la nordamericana ha portat al seu terreny, acompanyada d’uns músics que han fet les delícies dels assistents. Entre els hits versionats, la cantant ha sorprès amb temes mítics com ‘Killing me softly’, ‘Every breath you take’ o ‘I just can stop loving you’, alhora que també ha ofert un medley de Donna Summer.

El concert de Gloria Gaynor ha servit per obrir el darrer cap de setmana del Jardins de Terramar, que demà canviarà completament de registre per rebre el mític ‘cantaor’ Diego el Cigala, mentre que diumenge serà el pianista britànic James Rhodes qui posarà el punt i final a més de quinze dies de concerts amb primeres figures del panorama nacional i internacional. Texas, Joan Dausà i els Amics de les arts, Luz Casal, Rosario, Pablo López i Gregory Porter són alguns dels noms que han passat pels Jardins des del passat 20 de juliol.

Festival “consolidat” amb prop del 80% d’entrades venudes

Des de la direcció del festival, Carles Gilibets ha assegurat que són a punt de tancar l’edició d’aquest 2018 amb una mitjana de prop del 80% d’entrades venudes. Després d’una primera edició ‘zero’ en format reduït durant l’estiu del 2017 i a falta de dos concerts per cloure aquesta edició, Gilibets ha destacat que “s’està consolidant” el Jardins de Terramar dins l’oferta de festivals que hi ha arreu del país. “Volem que sigui conegut igual que es coneixen altres grans esdeveniments de Catalunya, i creiem que ho estem aconseguint”, ha apuntat.

En aquest sentit, el codirector Carles Gilibets ha senyalat que la singularitat del festival creat a Sitges rau en la “combinació d’artistes importants amb allò que Sitges ja té, que és lloc de residència de molts artistes”, de manera que més de la meitat de la programació també inclou espais per projectar el talent sitgetà en diverses disciplines plàstiques, musicals i de dansa. Alhora, ha ressaltat la mescla de noms de primera línia del panorama català amb d’altres de gran renom internacional com un altre tret diferencial.

De cara al 2019, els tres directors del Jardins de Terramar han garantit que ja tenen en marxa la programació de la propera edició, admetent que hi ha una certa “competició” amb altres festivals de Barcelona i la Costa Brava per tal d’assegurar-se la presència de grans artistes de ressò mundial. Si bé apel·len a la prudència abans d’anunciar cap nom, sí que asseguren que aquesta tardor ja faran pública la primera confirmació.